Burse - Fonduri mutuale

Bursele asiatice au scăzut miercuri, trase în jos de perspectivele economiei globale

Bursele asiatice au scăzut miercuri, trase în jos de perspectivele economiei globale

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

28.12.2011, 10:19 153

Bursele din Asia au scăzut miercuri, în principal în urma evoluţiei negative a pieţei australiene, trasă în jos de deprecierea aurului şi cuprului, pe un rulaj extrem de redus, însă preţul petrolului se menţine după creşterile de marţi, cauzate de temerile privind exporturile din Orientul Mijlociu.

Indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a coborât cu 0,9% şi este în scădere cu 18% pe ansamblul acestui an, în timp ce pieţele europene afişează o corecţie de 12%, iar indicele MSCI al burselor din întreaga lume a pierdut 9%, transmite Reuters.

Indicele asiatic a fost tras în jos în principal de scăderea acţiunilor australiene, care au pierdut 1,3%.

Pieţele din Shanghai şi Hong Kong au închis de asemenea negativ, investitorii încercând să-şi reducă expunerea pe active riscante înainte de finalul anului.

Volumul de tranzacţionare s-a apropiat de minimul acestui an.

Traderii anticipează un debut negativ pe bursele europene, cu scăderi de 0,2-0,4% la Londra, Frankfurt şi Paris.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa SUA s-a stabilizat la 101,3 dolari pe baril, după ce a urcat marţi cu peste doi dolari, din cauza temerilor privind reducerea exporturilor de ţiţei din Orientul Mijlociu.

Teheranul a ameninţat că va bloca Strâmtoarea Ormuz, cea mai importantă rută de tranzit pentru petrolul arab, dacă statele occidentale vor impune sancţiuni pe exporturile de ţiţei ale Iranului.
Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis miercuri în coborâre cu 0,2% şi este în scădere cu 17,6% la nivelul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO