Burse - Fonduri mutuale

CA IB: Actiunile Transelectrica, prea scumpe

03.11.2006, 18:56 11

Analistii firmei de brokeraj CA IB recomanda vanzarea titlurilor Transelectrica, apreciind ca este momentul ca investitorii sa obtina profit, intrucat actiunile au devenit prea scumpe, dupa ce cotatia aproape s-a dublat fata de valoarea din oferta publica initiala.
CA IB a majorat tinta de pret pentru Transelectrica de la 29,9 lei la 32,2 lei si a modificat ratingul de la "pastreaza" la "vinde".
Analistii firmei apreciaza ca pretul de piata actual (33 lei pe actiune la finele sedintei de miercuri - n.r.) ar putea scadea cu pana la 2,4%. In acelasi timp, actiunile au devenit prea scumpe, avand in vedere efectul combinat al lichiditatii reduse si reactia pozitiva a pietei la revizuirea previziunilor pentru 2006, astfel ca a venit momentul ca investitorii sa-si marcheze profiturile, afirma casa de brokeraj.
Principalul actionar al Transelectrica este Ministerul Economiei si Comertului , cu 76,5% din capital, urmat de Fondul Proprietatea, cu 13,5%.
Un pachet de 10% din actiunile companiei este tranzactionat, incepand cu 29 august, la Bursa de Valori Bucuresti.
Compania nationala de transport de energie electrica mizeaza in acest an pe obtinerea unui profit brut neconsolidat de 200 de milioane de lei (56,6 milioane de euro), la o cifra de afaceri de 2,38 miliarde de lei (674 de milioane de euro).
In primele sase luni, firma a obtinut, potrivit situatiilor financiare consolidate si auditate, raportate conform standardelor internationale, un profit de 154,5 milioane lei (43,6 de milioane de euro), in crestere cu 34,2% fata de perioada similara din 2005, si venituri din exploatare de 1,14 miliarde de lei (324,3 milioane de euro), mai mari cu 88%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24