Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Chelu a făcut profit cu 20% mai mare la Electroargeş în primul semestru

Autor: Adrian Cojocar

16.08.2011, 11:27 270

Producătorul de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), controlat de omul de afaceri Cătălin Chelu, a înregistrat după prima jumătate a anului un profit net de 4,3 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de cel consemnat în perioada similară a anului 2010. Afacerile companiei au avansat cu 24,2%, la 64,1 mil. lei.

Aproape toată producţia companiei este orientată către export, ponderea exporturilor ajungând în primul semestru la 94,8%. Principalele ţări de destinaţie sunt Germania, Italia, Spania, Libia, Moldova şi Polonia.

Cătălin Chelu a preluat la finele anului trecut mai multe pachete importante de acţiuni Electroargeş cumulând 37% din capital prin intermediul mai multor firme, majoritatea din Galaţi. Tudor Dumitru deţine 10,7% din companie şi Simon Cati Constanda, un apropiat al lui Chelu care deţine pachete de acţiuni şi la alte firme ale omului de afaceri, are o participaţie de 7,6% din acţiunile Electroargeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO