Burse - Fonduri mutuale

Ce companie de pe bursă are marje de profit de peste 50%? Generalcom a obţinut profit de 2,1 mil. euro din chirii în nouă luni

Ce companie de pe bursă are marje de profit de peste 50%? Generalcom a obţinut profit de 2,1 mil. euro din chirii în nouă luni

Foto: Silviu Matei

Autor: Adrian Ionut Cojocar

08.11.2011, 19:27 853

Firma specializată în închirierea de spaţii comerciale Generalcom Bucureşti (GECM), controlată de omul de afaceri Alain Bonte, a realizat în primele trei trimestre din acest an un profit net de 8,6 mil. lei (2,1 mil. euro), cu 5,8% sub câştigul aferent primelor nouă luni din 2010.

Scăderea a venit în ciuda creşterii veniturilor din exploatare ale companiei cu 25% în acelaşi interval, la 20,3 mil. lei (4,8 mil. euro).

Chiar şi aşa, Generalcom rămâne printre companiile cu cele mai mari marje de profit de pe bursă. Marja netă în primele nouă luni a fost de 42,5%, în timp ce marja brută (profit brut raportat la afaceri) depăşeşte 50%.

În trimestrul trei profitul Generalcom s-a diminuat cu 32,4% şi s-a cifrat la 2,1 mil. lei.

Compania urmează să se divizeze prin separarea activităţii de bază de participaţia deţinută în compania farmaceutică Centrofarm şi tranferul acestei activităţi către o firmă nouă înfiinţată.

În cadrul proiectului de diviziare, Generalcom este evaluată la 235,7 mil. lei, valoare rezultată din metoda activului net corectat. La ultimul preţ de piaţă, de 0,63 lei/unitate, capitalizarea companiei se ridică la 231 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO