Burse - Fonduri mutuale

CEC Bank va fi distribuitor pentru retail la vânzarea pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom-surse

CEC Bank va fi distribuitor pentru retail la vânzarea pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom-surse

Autor: Tempea Ovidiu

13.04.2011, 18:30 51

CEC Bank va fi distribuitor de retail la oferta publicăsecundară pe care statul o va derula pentru vânzarea unui pachet de9,84% din acţiunile OMV Petrom şi are ultimele discuţii privindcomisionul perceput de la consorţiul care va intermedia tranzacţia,au declarat pentru Mediafax surse bancare.

"CEC Bank a negociat atât cu Nomura, cât şi cu EFG -Renaissance, subcontractarea serviciilor de distribuţie prin reţeaude sucursale a acţiunilor Petrom destinate clienţilor de retail.Sunt discuţii finale privind comisionul care va reveni CEC", audeclarat sursele.

Săptămâna trecută, comisia de selecţie a intermediarului oferteisecundare de la OMV Petrom a declarat câştigător consorţiul formatdin Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFGSecurities, ceea ce a reprezentat o surpriză pentru piaţă.

Consorţiul câştigător dispunde în România de aproape 900 deunităţi teritoriale, în condiţiile în care Banca Transilvania are oreţea de 536 de sucursale şi agenţii, BT Securities - 19 unităţi,Bancpost - 284 de unităţi şi Romcapital 6 unităţi.

Prin cooptarea CEC Bank, consorţiul îşi dublează, practic,capacitatea de distribuţie pe partea de retail, în condiţiile încare CEC Bank avea la finele anului trecut de 1,195 de unităţi,dintre care 729 modernizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO