Burse - Fonduri mutuale

Cei mai tari brokeri de la KBC au plecat la HTI Morgan Stanley

Cei mai tari brokeri de la KBC au plecat la HTI Morgan Stanley

Bogdan Juravle

10.06.2008, 19:57 37

Olimpiu Blajut, directorul general al KBC Securities - liderul actual pietei locale de brokeraj, si Bogdan Juravle, principalul broker al firmei, s-au alaturat echipei din Romania a bancii de investitii americane Morgan Stanley, potrivit unor surse din piata.
Aceasta este cea mai importanta miscare de pe piata de brokeraj din ultimul an. Transferul celor doi ar putea aduce noi miscari in topul brokerilor, dominat de catre KBC Securities in ultimul an. KBC a intermediat anul trecut tranzactii de 1,3 miliarde de euro.
De cealalta parte, Morgan Stanley, care a preluat anul trecut societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare, a fost o prezenta discreta pe Bursa pana acum. Blajut nu au putut fi contactat, iar Juravle a spus ca nu are nimic de comentat. De asemenea KBC nu a avut nicio reactie.
Juravle este unul dintre cei mai cunoscuti brokeri de pe piata romaneasca de capital. El a fost mai intai director de tranzactionare la ING Securities, societatea de brokeraj a ING Bank, fostul lider in topul brokerilor, de unde s-a transferat anul trecut la KBC Securities. Blajut a facut parte din echipa de conducere a Swiss Capital, inainte ca societatea de brokeraj sa fie preluata de grupul belgian KBC. El a fost numit apoi director general al KBC Securities. Dupa plecarea lui, conducerea societatii de brokeraj va fi asigurata de Sorin Apostol, fostul actionar majoritar al Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO