Burse - Fonduri mutuale

Cheltuielile cu personalul trec Vega pe pierdere

04.09.2006, 18:57 14

Rompetrol SA (fosta Vega), divizia de management a grupului Rompetrol, a inregistrat in primul semestru pierderi de 2,53 mil. euro (aproape 9 mil. lei), comparativ cu un profit net de 4,06 mil. euro (14,8 mil. lei) in perioada similara a anului trecut.
Datele financiare ale companiei includ si rezultatele Rafinariei Vega Ploiesti, cu care compania a fuzionat in 2001.
"Rezultatul negativ obtinut in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2006 se explica prin cresterea cheltuielilor din exploatare cu 14 milioane de lei (circa 4 mil. euro - n.r.) fata de perioada corespunzatoare a anului 2005, in conditiile unei usoare scaderi a veniturilor din exploatare. Principalele categorii de cheltuieli care s-au majorat in perioada de referinta sunt cheltuielile cu personalul si cele privind prestatiile de la terti", afirma oficialii companiei in raportul semestrial. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 8%, la 44,4 mil. euro (157,1 mil. lei).
Rafinaria Vega a avut o contributie de 76% la formarea cifrei de afaceri in primul semestru, comparativ cu 82% in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care vanzarile fizice ale rafinariei au scazut cu 16%.
"Daca din punct de vedere cantitativ vanzarile rafinariei au scazut cu 16%, valoric aceasta scadere a fost de numai 9%, fiind atenuata de cresterea preturilor de vanzare cu 234 lei/tona in medie, de la 1.467,5 lei/tona in semestrul I 2005 la 1.701,5 lei/tona in aceeasi perioada a anului curent", se mai precizeaza in raportul transmis catre RASDAQ.
Reprezentantii Rompetrol SA au anuntat ca intentioneaza sa continue in semestrul al doilea al anului 2006 modernizarile incepute in prima jumatate a anului la Rafinaria Vega.
Grupul petrolier Rompetrol, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, si-a reorganizat recent operatiunile si structurile de conducere, pe fondul expunerii pe o scara mai larga la nivel international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO