Burse - Fonduri mutuale

Chelu a mai investit circa 1,2 mil. euro in SIF Transilvania

07.01.2008, 18:06 20

Omul de afaceri Catalin Chelu a anuntat vineri ca detine 1,06% din actiunile SIF Transilvania (SIF3), dupa ce in luna decembrie raportase o participatie de 0,89% din capitalul societatii.
Chelu controleaza in mod concertat cu firma Pneu Service si Luminita Tiru un pachet de 11,59 milioane de actiuni SIF Transilvania, care valoreaza pe Bursa circa 7,4 milioane de euro. La sfarsitul lunii decembrie, participatia lui Chelu la SIF Transilvania valora circa 6,2 milioane de euro.
Omul de afaceri din Galati a vandut din luna mai a anului trecut pana in luna decembrie pachete cuprinse intre 0,4% si 0,5% din capitalul fiecarei SIF, reducandu-si astfel participatiile. Din aceste vanzari el a incasat peste 12 mil. euro, o parte din bani fiind utilizati pentru a subscrie in cadrul ofertei publice de la Transgaz Medias.
Cealalta SIF la care Chelu mai detine peste 1% din actiuni este SIF Oltenia (SIF5), unde are o participatie de 1,29%, care valoreaza pe Bursa circa 8,88 milioane de euro.
Potrivit ultimelor raportari, Chelu mai detine impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat circa 0,91% din SIF Banat-Crisana (SIF1), 0,95% din SIF Muntenia (SIF4) si 0,98% din SIF Moldova (SIF2).
Valoarea totala a participatiilor pe care Chelu le detine la cele cinci SIF-uri se ridica la circa 30 de milioane de euro.
Actionarii cu detineri de peste 1% din capitalul unei societati de investitii financiare, in mod individual sau actionand concertat cu alti investitori, trebuie sa raporteze si in termen de trei luni sa-si diminueze participatia sub pragul mentionat, conform unei instructiuni emisa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in luna martie 2007.
Catalin Chelu este unul dintre cei mai influenti investitori de pe Bursa. El mai detine pachete semnificative de actiuni la o serie de companii listate pe RASDAQ, precum Mecanica Rotes Targoviste (METY), Celule Electrice Bailesti (CLEL), Vulturul Comarnic (VULT), Comat Galati (COTM) si Galgros Galati (GALV). De asemenea, el a preluat anul trecut controlul asupra producatorului de componente auto Altur Slatina (ALT), la care a cumparat actiuni prin intermediul mai multor companii de la SIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO