Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex Borzesti, curtat de investitori strategici

14.08.2007, 19:04 62

Combinatul de soda caustica Chimcomplex Borzesti din Onesti (CHOB) este curtat in momentul de fata de mai multi investitori strategici, dar actionarii asteapta si alte oferte.
"Avem in momentul de fata oferte de cumparare a unui pachet important de actiuni, dar ne intereseaza si alte oferte", a declarat pentru ZF Virgiliu Bancila, directorul general al companiei.
Chimcomplex a obtinut venituri de 85,2 mil. lei (25,8 mil. euro) in prima jumatate a anului, in scadere cu 3,4% fata de perioada similara a anului trecut. Societatea a raportat un profit de 7,9 mil. lei (2,4 mil. euro), in scadere cu 18%.
"Rezultatele economice obtinute pana acum sunt pe aceeasi linie pozitiva a anilor precedenti. Pe primul semestru am realizat o cifra de afaceri de 92,4% din prevederile bugetului de venituri si cheltuieli, ca urmare a devalorizarii accentuate a dolarului si euro in raport cu leul, in conditiile in care realizam 77% din productie pentru export", spune Bancila.
Pentru acest an, compania doreste sa obtina venituri mai mari cu 13% fata de 2006. "Pentru 2007 tintim o cifra de afaceri de 200 mil. lei si o rata a profitului de 9%", sustine directorul general al Chimcomplex.
"Vizam dezvoltarea de capacitati de productie complementare unde sa valorificam o parte din produsele realizate in prezent si achizitia unor unitati care sa produca materii prime pentru instalatiile noastre sau realizeaza produse complementare", spune Bancila.
Potrivit directorului general al companiei, in acest an va mai avea loc cel putin inca o majorare a capitalului social, dupa cea din luna iulie a acestui an, in care s-au emis un numar de 16,1 milioane de actiuni catre AVAS in contul unei datorii. Capitalul social al producatorului de soda caustica este in momentul de fata de 104,9 mil. lei (33,2 mil. euro), iar valoarea nominala a unei actiuni este de 1 leu.
Societatea este detinuta in proportie de 96% de firma A2 Impex, care este parte a grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza. Al doilea actionar al combinatului este SIF Moldova, cu 3% din capitalul social.
In ultimele trei luni actiunile companiei listate pe piata RASDAQ au inregistrat o apreciere de 200%, un titlu fiind cotat la valoarea de 2,5 lei la incheierea sedintei de ieri. La cotatia actuala, capitalizarea bursiera a combinatului din Onesti este de circa 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO