Burse - Fonduri mutuale

Chronos Curier a livrat acţiuni de un leu în prima zi pe bursă

Andrei Marinescu, Chronos: „Momentan ne facem junio­ratul pe AeRO“

Andrei Marinescu, Chronos: „Momentan ne facem junio­ratul pe AeRO“

Autor: Radu Bostan

23.06.2015, 00:06 916
Investitorii au cumpărat doar cinci titluri ale companiei de livrări Chronos Curier (simbol bursier CHR) în prima sa zi pe piaţa AeRO, unica tranzacţie, în valoare de un leu, evaluând întreaga companie la puţin peste 10 milioane de lei.
 
Datele din sistemul bursei arătau ieri ordine de vânzare pentru 10.000 de titluri CHR, la preţul de 0,2 lei/acţiune, însă doar cinci titluri au fost cumpărate de un singur investitor. Spre comparaţie, debutul pe bursă al firmei de curierat Delivery Solutions (SDAY) din 25 fe­brua­rie, care a coincis cu prima zi a AeRO, a atras tranzacţii de 278.225 de lei.
 
După rulajele infime din pri­ma zi la tranzacţionare, Chro­nos Curier ar avea totuşi cea mai mare capitalizare dintre cele patru firme nou-lis­tate pe AeRO, care împreună va­lorează 30 mil. lei.
 
Com­pa­nia s-a listat tehnic pe piaţa al­ter­­na­tivă ad­ministrată de bursa de la Bu­cureşti, cu sco­pul de a obţine vi­zibilitate şi sta­bilitate în piaţă. Ac­ţio­narul ma­joritar al com­pa­niei, Andrei Ma­rinescu, îşi va re­duce treptat par­ticipaţia în com­pa­nie de la 81% la 71%, pentru a în­deplini condiţiile de free-float ale AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO