Burse - Fonduri mutuale

Cine vrea o cale ferată sau un drum de acces de 2,5 hectare? Amonil este obligată să vândă active de peste 23 mil. lei ca să-şi plătească datoriile la stat

Cine vrea o cale ferată sau un drum de acces de 2,5...

Autor: Ioana Tudor

26.06.2014, 00:00 619

Mai multe bunuri aparţinând producătorului de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO), inclusiv 6,3 hectare de teren intravilan evaluate la 10,6 milioane lei, fară TVA, vor fi scoase la licitaţie de Finanţele Publice Ialomiţa ca urmare a datoriilor companiei la bugetul statului.

Bunurile vor fi vândute prin licitaţie publică, ce va fi organizată în data de 1 iulie, se arată într-un raport al Amonil remis Bursei de Valori Bucureşti. Printre activele care vor fi scoase la licitaţie se numără şi un drum de acces de 2,5 hectare la preţul de evaluare de 8,3 milioane lei, fără TVA, o cale ferată cu o lungime de 3 kilometri, evaluată la 4,3 milioane lei, fară TVA, precum şi o serie de utilaje şi clădiri.

Amonil notează că vânzarea acestor active nu va afecta desfăşurarea curentă a activităţii companiei. Producătorul de îngrăşăminte chimice a înregistrat pierderi de peste 18.000 de lei în primul trimestru din 2014, după ce în aceeaşi perioadă a anului trecut a raportat un profit brut de 443.287 lei, cel mai probabil din vânzări de active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO