Burse - Fonduri mutuale

Cocor: Profitul record din SIF-uri va merge pe investitii in ecrane gigant si noua parcare

Cocor: Profitul record din SIF-uri va merge pe investitii in ecrane gigant si noua parcare

Click pentru imaginea marita

20.08.2007, 18:54 25

Cocor Bucuresti, proprietarul magazinului cu acelasi nume din centrul Capitalei, a realizat in al doilea trimestru din 2007 un profit record de 6,61 mil. euro (21,82 mil. lei), la o cifra de afaceri de numai 1,34 mi. euro (4,45 mil. lei), in conditiile in care cea mai mare parte din castig isi are originea in investitiile in actiuni listate desfasurate de companie.
Numai din tranzactiile cu titlurile a trei societati de investitii financiare (SIF), SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania si SIF Oltenia, compania a obtinut in prima jumatate a anului un profit brut de 6,6 mil. euro. (21,8 mil. lei). S-au vandut peste 7 milioane de actiuni la cele trei SIF pentru 8,48 mil. euro (28 mil. lei), in timp ce costul de achizitie al acestora a fost de doar 1,81 (6 mil. lei). La nivel de semestru profitul total de 7 mil. euro (23,3 mil. lei) este de peste 13 ori mai mare fata de aceasi perioada a anului trecut (in euro). Daca profitul din activitatea de exploatare a urcat la aproape 3 mil. lei, restul de aproape 20 de milioane de lei provine din activitatea financiara a Cocor, respectiv din valorificarea diferentelor de pret pe actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti.
Sumele rezultate din aceste activitati vor fi folosite pentru investitii in cadrul magazinului Cocor si pentru constructia unei parcari, sustin reprezentantii companiei.
Cocor merge in continuare pe mana SIF, la sfarsitul lunii iulie compania avand o expunere de circa 8,54 mil. euro (28,2 mil. lei) pe cele trei titluri, din care SIF Oltenia reprezenta 4,24 mil. euro (14 mil. lei).
"In investirea banilor vom respecta hotararile Adunarii Generale. Proiectul de montare a unor LCD-uri (ecran cu cristale lichide - n. red.) gigant pe magazinul Cocor, constructia unei parcari precum si refacerea interiorului sunt estimate sa coste circa 18 milioane de euro", a spus pentru ZF Dan Barbulescu, presedintele Cocor Bucuresti.
Daktronics, compania americana care se va ocupa de LCD-urile gigant, declara la inceputul acestei luni ca vor fi proiectate si montate sapte astfel de ecrane, dintre care cel mai mare va avea o inaltime de 23,4 metri si 11,7 metri in latime. Proiectul era estimat de Daktronics la 2,6 milioane de euro. In urma acestei investitii veniturile din publicitate ale companiei sunt estimate sa urce la 500.000 de euro, conform reprezentantilor Cocor. Parcarea care va avea 250 de locuri va costa magazinul 2,5 milioane de euro. Proiectul acesteia se afla spre aprobare catre Primaria Capitalei si se asteapta avizele de constructie, spune Barbulescu. Lucrarea va implica si devierea unei conducte.
Cocor Bucuresti nu are un actionar majoritar, printre actionarii cu participatiile cele mai semnificative in cadrul societatii fiind SIF Muntenia si fondul de investitii Broadhurst.
In sedinta de dinaintea anuntarii rezultatelor la sase luni cotatia actiunilor Cocor Bucuresti a urcat la 2% si a inchis la un maxim de 510 lei/actiune. La acest nivel compania valoreaza pe Bursa circa 47 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO