Burse - Fonduri mutuale

Cominco Bucuresti va construi fabrica Voestalpine de la Giurgiu

10.06.2010, 23:35 150

Firma de construcţii Cominco Bucureşti (COBS) a caştigat uncontract în valoare de circa 9 mil. euro pentru construcţia laGiurgiu a unei fabrici aparţinand Voestalpine Steel Service CenterRomania, subsidiara producătorului austriac de oţel Voestalpine.Metoda de atribuire a contractului a fost cea a licitaţiei, la careau participat mai multe zeci de firme.

"Voestalpine Steel Service Center Romania a derulat un proces deevaluare conform regulamentelor UE pentru licitaţii, în vedereaselecţiei contractorului general pentru construcţia Steel ServiceCenter de la Giurgiu. Procesul de evaluare a fost caştigat desocietatea Cominco SA. În prezent are loc negocierea contractului,iar anunţul de confirmare a contractorului general va fi făcut înurmătoarele săptămani", a declarat Ştefan Einfalt, coordonator alproiectului Voestalpine Steel Service Center Romania.

Voestalpine vrea să realizeze la Giurgiu un centru de prelucrarea oţelului în valoare de 20 mil. euro acoperit în proporţie de 25%cu fonduri europene nerambursabile. Capacitatea proiectată auzinei, care va produce tablă fină procesată, va fi de 130.000tone/an şi ar putea fi extinsă în viitor la 260.000 tone/an.Potrivit declaraţiilor anterioare, lucrările ar putea începe încădin această lună şi se vor întinde pe o perioadă de circa un an.Compania deţine la Giurgiu un teren de patru hectare, iar suprafaţaconstruită va fi de peste 8.500 de metri pătraţi. Voestalpine aanunţat că va angaja într-o primă etapă 50-70 de persoane.

Cominco şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 201,9mil. lei, în creştere cu 46,4% faţă de cele obţinute în 2008 şi unprofit net de 0,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO