Burse - Fonduri mutuale

Compania austriacă Enery Power Holding a semnat o facilitate de credit senior, cu BCR şi Erste Group, pentru achiziţia portofoliului de energie regenerabilă deţinut de Jade Power Trust în Dobrogea

Compania austriacă Enery Power Holding a semnat o...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2023, 12:00 408

Compania austriacă Enery Power Holding, prezentă şi în Cehia, Slovacia şi Bulgaria, a semnat o facilitate de credit senior, ce cuprinde o finanţare pe termen lung şi una de tip revolving, pentru achiziţia portofoliului de energie regenerabilă cu o capacitate totală de 81 MW deţinut de Jade Power Trust în România.

Portofoliul include două parcuri eoliene în regiunea Dobrogea, două parcuri fotovoltaice şi două microhidrocentrale. Odată cu această achiziţie, portofoliul operaţional al Enery în România creşte la 273 MW, iar producţia totală la 375 GWh.

„Această tranzacţie reprezintă o nouă etapă care marchează diversificarea activităţii noastre în domeniul producţiei de energie eoliană şi hidroelectrică onshore şi ne consolidează poziţia în România. Portofoliul nostru din România cuprinde acum 11 centrale care funcţionează sub trei tehnologii diferite, ceea ce ne permite să oferim un mix variat de energie curată. Erste şi BCR au acţionat ca parteneri financiari, sprijinindu-ne în această realizare, confirmată de buna cooperare dintre echipele noastre. Erste şi BCR au demonstrat un grad mare de expertiză în sectorul energiei din România, dar şi capacităţi de execuţie puternice şi proactivitate, ceea ce ne-a permis să încheiem tranzacţia în timp util. Continuăm să lucrăm împreună în România şi dorim să ne felicităm partenerii pentru această realizare", au completat Richard König, CEO şi Lukas Nemec, COO al Enery.

Banca Comercială Română şi Erste Group au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Bănci Finanţatoare, BCR având şi rol de agent de Garanţii şi Plăţi şi Bancă de Cont.

„România are potenţialul de a deveni un jucător important în sectorul tehnologiilor curate şi al producţiei sustenabile de energie. De aceea, dorinţa noastră este să oferim soluţii relevante de finanţare pentru proiectele de energie regenerabilă şi eficienţă energetică. Facilitatea de credit acordată Enery Power Holding este un semnal pozitiv, care demonstrează că BCR are o înclinaţie puternică pentru finanţarea şi susţinerea energiei verzi în contextul schimbărilor din sectorul energetic. Şi, mai mult decât atât, pentru susţinerea creşterii rezilienţei industriei energetice locale la provocările geopolitice, prin reducerea dependenţei de combustibili fosili şi a consumului de resurse", a declarat Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO