Burse - Fonduri mutuale

Compania de tehnologie 2Performant a încheiat anticipat plasamentul privat de acţiuni şi a atras o finanţare de 5,3 milioane lei

Compania de tehnologie 2Performant a încheiat anticipat...

Autor: Roxana Rosu

12.08.2021, 10:12 316

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), a încheiat anticipat plasamentul privat, început pe 5 august, şi a atras o finanţare de 5,3 milioane lei.   

Capitalul obţinut în urma majorării va fi investit în proiectele de dezvoltare, respectiv consolidarea şi creşterea pe pieţele din România şi Bulgaria, expansiunea în pieţe externe, precum şi dezvoltarea unui nou mod de atribuire a conversiilor din platforma 2Performant.com. 

În cadrul plasamentului privat, 19,62% de acţiuni din oferta totală rămase nesubscrise în prima etapă a operaţiunii de majorare de capital au fost oferite la preţul de 30,491 lei/acţiune. Oferta a fost suprasubscrisă cu aproape 16%, 12 investitori participând la plasamentul în urma căruia a rezultat o investiţie de 1,1 milioane lei. Anterior, în cadrul primei etape a majorării, 502 investitori au participat cu sume care au variat între 57 de lei şi 282.764 lei, iar la finalul ofertei publice au fost subscrise 80,38% acţiuni din oferta totală şi atrase fonduri în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Conturile investitorilor care au participat la oricare dintre cele două etape au fost încărcate cu drepturile de alocare 2PR02.

„Suntem bucuroşi că acest rezultat foarte bun ne va permite să continuăm proiectele de creştere pentru care atragem aceste investiţii, proiecte care sunt deja demarate de echipa 2Performant. Cu ajutorul capitalului obţinut prin majorare putem acum să accelerăm planurile de consolidare în pieţele unde activăm şi de extindere în pieţe noi, cu obiectivul de a genera o creştere sustenabilă pe termen mediu şi lung”, spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie 2Performant.

În cadrul operaţiunii sunt emise 185.500 acţiuni noi.

După încheierea majorării de capital cu aport de numerar, compania va acorda acţiuni gratuite pentru investitori, în raport de 4 la 1, astfel încât şi investitorii care au participat la majorare vor primi acţiuni gratuite.  

SSIF Goldring este intermediarul ofertei publice aferente majorării de capital social, precum şi al plasamentului privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO