Burse - Fonduri mutuale

Concefa Sibiu a pus ochii pe Constructii Feroviare Timisoara

06.07.2007, 18:09 28

Omul de afaceri Horatiu Cercel, care controleaza grupul de constructii Concefa din Sibiu, intentioneaza sa-si extinda afacerile prin preluarea pachetului de control la compania din acelasi domeniu, Constructii Feroviare Timisoara (CFES).
"Compania nu merge foarte bine in acest moment si cred ca integrata in grupul nostru va fi mult mai eficienta, pentru ca are activitati complementare", a declarat Horatiu Cercel, directorul general al Concefa Sibiu (COFI).
El a achizitionat saptamana trecuta de la fondul strain de investitii Broadhurst, prin intermediul, Concefa, un pachet de circa 11,6% din actiunile Constructii Feroviare Timisoara, ajungand sa detina concertat peste 20% din capitalul societatii.
Actiunile celor doua companii de constructii au inregistrat in acest an cresteri spectaculoase. Titlurile constructorului de cai ferate din Timisoara aproape s-au triplat in ultima saptamana pe fondul acestor tranzactii, iar valoarea companiei a urcat de zece ori de la inceputul lunii martie, fiind evaluata pe Bursa la 7,8 mil. euro.
Concefa a ajuns la o capitalizare de 32 mil. euro, dupa ce actiunile acesteia au crescut de 27 de ori de la inceputul anului.
Conducerea companiei de constructii din Sibiu estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor de 40-60%, de la 51,8 mil. lei (14,7 mil. euro) anul trecut si un profit de 2-3 ori mai mare, fata de castigul de 1,81 mil. lei (0,51 mil. euro) consemnat in 2006.
"Parcursul de anul acesta a fost mult peste asteptarile noastre pentru ca am beneficiat de o iarna blanda si am avut si contracte. Avem incheiate contracte de 25 milioane de euro si participam la 3-4 licitatii pe saptamana pentru noi lucrari", spune Horatiu Cercel.
El a mai precizat ca firma de constructii din Sibiu a angajat 150 de muncitori in iarna, ajungand la circa 1.000 de salariati in acest moment.
Concefa a investit anul trecut 2 mil. euro in noi statii de betoane si vrea sa achizitioneze anul acesta echipamente de 4 mil. euro ca sa sustina avansul afacerilor.
Horatiu Cercel deruleaza in aceasta perioada o oferta publica de preluare a Concefa Sibiu, dupa ce si-a asigurat in urma cu o luna pachetul de control in societate, ajungand sa detina 65,4% din actiuni. Omul de afaceri sibian a oferit un pret de 7,14 mil. lei (2,2 mil. euro) pentru un pachet de 34,6% din capitalul companiei.
"Nu ma astept ca oferta sa aiba succes, derularea acesteia fiind obligatorie", explica Cercel.
Oferta s-a realizat la un pret de 2 lei/actiune, de aproape cinci ori sub nivelul la care aceste titluri s-au tranzactionat la finele sedintei de ieri.
"Activitatea de baza a Concefa a fost dintotdeauna cea de constructii cai ferate, drumuri si poduri, numai anul trecut ponderea constructiilor civile intrecand-o pe aceasta din urma. Ne vom concentra in continuare paralel pe cele doua segmente", spune Horatiu Cercel.
Constructii Feroviare Timisoara estimeaza pentru 2007 o crestere a veniturilor de circa 17%, pana la 16,5 mil. lei (5,2 mil. euro) si un profit cu 60% mai mare, de 0,26 mil. lei (circa 76.000 euro).
Concefa controleaza impreuna cu Horatiu Cercel un pachet de circa 20% din Constructii Feroviare Timisoara, un alt actionar important fiind Raul Marian Todor, cu 10% din companie.
Actiunile Constructii Feroviare Timisoara au sarit ieri cu 25%, maximul permis pe parcursul unei sedinte, si au inchis ziua de ieri la pretul de 4,87 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO