Burse - Fonduri mutuale

Concefa Sibiu e la un pas de transferul pe Bursa de la Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

09.02.2011, 11:31 40

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a emis avizul consultativfavorabil pentru admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementatăadministrată de Bursa de Valori Bucureşti, la prima categorie, aacţiunilor emise de societatea de construcţii Concefa (simbol COFI)din Sibiu, a doua firmă de construcţii după afaceri din judeţulSibiu.

Societatea de construcţii este controlată de omul de afaceriHoraţiu Cercel, şi s-a tranzacţionat din 1997 pe piaţa RASDAQ.Ultima tranzacţie cu acţiunile Concefa a avut loc ieri, la un preţde 0,14 lei/titlu, referinţă la care capitalizarea bursieră acompaniei era de aproape 80 mil.lei.

Decizia BVB vine după ce în decembrie Comisia Naţională aValorilor Mobiliare (CNVM) a avizat prospectul de listare alConcefa Sibiu (COFI) controlată de omul de afaceri HoraţiuCercel.

În prezent, titlurile Concefa sunt cotate la secţiunea XMBS apieţei RASDAQ, unde transferurile de acţiuni se fac prin negociereşi cu program limitat de tranzacţionare, fiind cele mai lichidetitluri de pe acest segment.

Prin această listare conducerea companiei spunea recent că vreaprintre altele să atragă bani de pe piaţă pentru a-şi atingeobiectivele de investiţii pe care le are în vedere pentru următoriiani. Cercel a atras anul acesta 37,1 mil. lei (8,6 mil. euro) de peBursă printr-o majorare de capital derulată la Concefa, gradul desubscriere fiind de 94%. Cea mai mare parte a banilor atraşi înmajorare sunt destinaţi achiziţiei de către Concefa a firmei TuneleSA, controlată de Horaţiu Cercel, iar restul banilor vor fiorientaţi către creşterea lichidităţii companiei deconstrucţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO