Burse - Fonduri mutuale

Concefa ţinteşte prima categorie la Bursă

 Concefa ţinteşte prima categorie la Bursă
11.08.2010, 23:51 73

Omul de afaceri Horaţiu Cercel, proprietarul firmei deconstrucţii Concefa Sibiu (COFI), spune că negociază cureprezentanţii Bursei pentru a lista compania la prima categorie aBVB.
"Suntem în negocieri avansate pentru listarea companiei şi sperămca şi conducerea Bursei să accepte cererea noastră de listare laprima categorie a pieţei BVB având în vedere că îndeplinim aproapetoate condiţiile. Avem peste 2.000 de acţionari, peste 25%free-float, mai trebuie capitaluri proprii de 30 de milioane deeuro, dar şi acolo suntem aproape. Oricum, va mai dura o perioadăde 2-3 luni de zile pentru întocmirea documentaţiei", a declaratHoraţiu Cercel.
După ce a atras recent 37,1 mil. lei (8,8 mil. euro) de laacţionari, capitalurile proprii ale Concefa ar trebui să se apropieîn prezent de 25 mil. euro.
Prefab Bucureşti (PREH) a omului de afaceri Petre Miluţ a fostcotată recent la prima categorie a Bursei chiar dacă nu îndeplineacondiţia de procent din capital liber la tranzacţionare(free-float).
În prezent, acţiunile Concefa Sibiu sunt listate pe piaţa RASDAQ lasecţiunea XMBS, unde transferurile de acţiuni se fac prin negociereşi cu program limitat de tranzacţionare. Cu toate acestea, companiaa intrat încă din 2007 în vizorul fondurilor de investiţii străine,americanii de la Artio Global deţinând circa 2,6% dincapital.
Deşi piaţa de construcţii este în declin anul acesta, proprietarulConcefa spune că firma a reuşit să-şi majoreze afacerile în primulsemestru cu circa 35%, la peste 33 mil. lei (aproximativ 7,9 mil.euro).
"Chiar dacă în creştere, rezultatele pe primul semestru sunt subestimările noastre iniţiale, pentru că la una dintre lucrări, învaloare de 9,6-10 milioane de euro, au modificat condiţiile definanţare şi a trebuit să renunţăm. Licitaţiile destinate căilorferate pentru lucrările din programul operaţional finanţat prinfonduri europene au fost decalate pentru toamna acestui an. Se vorlicita lucrări în valoare de 200 de milioane de euro pentruinfrastructură şi 160 mil. euro pentru staţii CFR", spuneCercel.
Operaţiunea de majorare de capital în valoare de 39,4 mil. lei (9,3mil. euro) derulată de Concefa recent a fost subscrisă de acţionariîn proporţie de peste 94%, un grad de subscriere foarte bun avândîn vedere dimensiunea majorării şi faptul că firma este listată peo piaţă puţin vizibilă.
Cea mai mare parte a banilor atraşi în majorare vor fi destinaţiachiziţiei de către Concefa a firmei Tunele SA, controlată deHoraţiu Cercel, iar restul banilor vor fi orientaţi către creşterealichidităţii companiei de construcţii.
"În acest an cred că afacerile Concefa vor ajunge la minim 125 mil.lei. Deşi am avut contracte care acopereau peste 40 mil. euro, unproiect de la Cluj s-a decalat şi la celelalte două prima fază adurat mai mult decât ne aştep­tam. Ne ajută mult atragerea delichidităţi, pentru că ne este mai uşor să negociem. În piaţădomneşte incapacitatea de plată şi lichiditatea a devenit unadintre principalele probleme la ora actuală, termenele de platăfiind întârziate", a precizat Cercel.
Concefa îşi bugetase iniţial pentru 2010 afaceri de 231 mil. lei şiun profit net de circa 24 mil. lei.
Noua cifră avansată de proprietarul companiei indică un avans de53% faţă de nivelul realizat anul trecut, când afacerile s-aucifrat la 81,5 mil. lei (19,1 mil. euro).
Acţiunile Concefa Sibiu (COFI) au fost ieri suspendate de latranzacţionare în urma informării investitorilor cu privire lasubscrierile din majorarea de capital.
La ultimul preţ de tranzacţionare, de 0,16 lei/acţiune,capitalizarea companiei, care ia în calcul acţiunile subscrise înmajorare, se ridică la 91 mil. lei (21,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO