Burse - Fonduri mutuale

Conducerea Oil Terminal spune că pierde 200.000 de lei pe zi din cauza grevei

Autor: Mediafax

15.03.2012, 00:00 115

Conducerea operatorului portuar Oil Terminal (OIL), controlat de stat, spune că greva generală pornită de angajaţii societăţii aduce pierderi şi mai mari companiei, care se adaugă celor 2 mil. lei pierderi înregistrate de companie în primele două luni din acest an, din cauza vremii dificile.

Două treimi din cei aproximativ 1.200 de angajaţi ai societăţii Oil Terminal Constanţa au intrat, de luni dimineaţă, în grevă generală pe termen nelimitat, după ce conducerea societăţii a redus programul de lucru al acestora de la cinci la patru zile pe săptămână ca urmare a declinului activităţii din port. Aceştia cer majorarea salariilor cu 4,3% de la 1 aprilie.

"Reamintim că acţiunea întreprinsă de către liderii de sindicat, aşa-zisa grevă generală, produce un prejudiciu zilnic de 200.000 de lei. În consecinţă, considerăm cererea liderilor de sindicat ca fiind total nefondată, punând în pericol siguranţa economică a Oil Terminal", spun reprezentanţii operatorului portuar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO