Burse - Fonduri mutuale

Conpet a selectat Broker Cluj să-i intermedieze listarea la bursă

Autor: Andrei Chirileasa

19.12.2012, 18:35 439

Compania de transport a produselor petroliere Conpet Ploieşti (COTE) a selectat Broker Cluj (BRK) ca intermediar în vederea transferului acţiunilor de pe piaţa RASDAQ pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conpet este în prezent a doua companie de pe RASDAQ după valoarea de piaţă, cu o capitalizare de 70 de milioane de euro. Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 59% din acţiuni, participaţie care va fi preluată cel mai probabil de viitorul minister al Energiei. Fondul Proprietatea are şi el un pachet de 30% din acţiuni, restul de 11% fiind în posesia micilor acţionari.

Conpet a avut anul trecut afaceri de 342 de milioane de lei şi un profit net de 28,6 milioane de lei, compania având o politică stabilă de dividende în ultimii ani.

Statul a numit săptămâna trecută un director nou la Conpet, Liviu Ilasi, după ce fostul director, Nicolae Alexandri, a fost ales deputat de Prahova din partea USL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO