Burse - Fonduri mutuale

Continental Hotels iese pe Bursa anul viitor

06.09.2006, 19:34 20

Reprezentantii companiei Continental Hotels, care are 14 hoteluri sub marcile Ibis si Continental, au anuntat ca vor renunta la colaborarea cu consortiul format din BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance, care urma sa listeze actiunile firmei pe Bursa de la Bucuresti.
"Deocamdata, nu stim cu cine vom lucra pentru oferta publica de actiuni, insa nu excludem posibilitatea de a selecta in acest scop pe unul din membrii fostului consortiu", a declarat pentru ZF Radu Enache, presedintele Continental Hotels.
Listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc in primavara anului viitor, cel mai probabil in luna aprilie, reprezentantii companiei anuntand ca prefera sa astepte cu listarea pana cand situatia de pe piata de capital se va reechilibra.
"Aceasta decizie apartine actionarilor nostri. Asteptam incheierea anului fiscal, mai ales in conditiile in care rezultatele pentru cele doua hoteluri Ibis se arata promitatoare", a declarat Radu Enache, presedintele Continental Hotels.
Potrivit lui Radu Enache, estimarile pentru 2006 indica atingerea unor venituri de 23 mil. euro.
In primele sase luni ale acestui an, Continental Hotels a inregistrat o cifra de afaceri de 11,7 mil. euro, cu aproximativ 30% mai mult decat in 2005, si un profit inainte de impozitare, depreciere, amortizare si dobanzi de 3,85 mil. euro.
Planurile de investitii pana in 2009 prevad alocarea a circa 65 - 66 mil. euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din surse proprii.
Compania opereaza sapte hoteluri de trei si patru stele sub marca Continental Hotels in Arad, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Suceava, Drobeta-Turnu Severin si Portile de Fier. Alte trei unitati de trei stele sunt operate prin contract de management incheiat cu lantul francez Accor, sub marca Ibis in Bucuresti si Constanta.
Compania mai detine complexul de 2 stele Gaiser din Timisul de Sus si un teren de peste 4.000 mp in Timisoara, pe care urmeaza sa construiasca doua noi hoteluri. De asemenea, opereaza doua hoteluri inchiriate pe termen lung, respectiv hotelul de patru stele Continental din Bucuresti si hotelul Bulevard din Sibiu.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 18,6 mil. euro si un profit brut de 4,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO