Fonduri mutuale

Cum au câştigat fondurile Sira 30% în semestrul 1

Cum au câştigat fondurile Sira 30% în semestrul 1

Marius Olteanu

05.07.2010, 23:45 78

Fondurile mutuale Omnitrust şi Omninvest administrate desocietatea SIRA au fost performerele primului semestru curandamente de 30%, respectiv de 26%, câştigând din scăderea Burseiprin investiţii short pe indicele american S&P500.

"Omnitrust este un fond de oportunităţi, speculează trenduriintermediare, este asemeni unui "hedge fund". Mai mult de jumătatedin activele de 2,5 mil. lei ale fondului sunt plasate în depozitebancare, circa 10% din active sunt plasate în doi emitenţi RASDAQpe care îi consider strategici, restul fiind alocat plasamentelorîn perechea valutară euro-dolar şi contractelor pentru diferenţăconstruite pe indicele american S&P500", a spus Marius Olteanu,directorul executiv al SIRA.

În primul semestru, principalul indice bursier, BET, a avut oapreciere modestă de 1%, în timp ce mare parte din randamentelefondurilor mutuale au trecut cu greu de 5% .

Fondul de acţiuni Active Dinamic, performerul anului trecut, aîncheiat primul semestru cu o pierdere de 2,7%.

Cele două fonduri administrate de SIRA au active de 5 milioanede lei de la peste 4.400 de investitori. SIRA este controlată degrupul Vienna International Holding în proporţie de 65%, printreacţionarii persoane fizice numărându-se şi Dănilă NicolaeAlexandru, fiul fostului preşedinte al BCR. Soţia deţine 1,2% dinSIRA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO