Burse - Fonduri mutuale

Curierii de la Chronos fac o livrare de 12 mil. lei pe AeRO

Curierii de la Chronos fac o livrare de 12 mil. lei pe AeRO

Autor: Radu Bostan

22.06.2015, 00:04 236

Compania de livrări colete Chronos Curier se va lista astăzi pe piaţa AeRO sub simbolul CHR, ţintind o capi­talizare bursieră între 12 şi 15 milioane de lei. Această valoare de piaţă ar face firma de curierat cea mai mare companie nou listată pe sistemul alternativ al bursei de la Bucureşti.

Cu afaceri de 19,7 milioane de lei în 2014, în creştere cu 40%, Chronos Curier ar fi cea mai mare companie nou-listată şi după dimensiunea businessului. Planul conducerii firmei este de a creşte până la afaceri de 32 milioane de lei în 2018.

Pentru a-şi atinge scopul, compania va încerca să obţină finanţare de pe piaţa de capital prin vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni de către Andrei Marinescu, fondatorul Chronos Curier, care deţine 81% din titluri. Oferta ar valora astfel 1,2 milioane de lei dacă piaţa va accepta evaluarea consultantului autorizat, firma de brokeraj BT Securities. Fondurile vor fi folosite pentru extinderea reţelei de centre de expediţie şi dublarea flotei de automobile, cât şi dezvoltarea softului folosit în livrări. Bugetul de investiţii pentru următorii patru ani este de 750.000 de euro.

„Odată cu dublarea şi deschiderea a noi linii de transport naţionale este imperios necesară achiziţionarea unei benzi de sortare colete care să aibă ca rezultat reducerea timpilor de sortare în hubul principal“, arată reprezentanţii companiei în memorandumul de listare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO