Burse - Fonduri mutuale

Dafora Medias vrea sa intre pe imobiliare in Bucuresti

27.02.2008, 19:52 18

Dafora Medias, cu activitati de foraj petrolier si in constructii, va infiinta o firma pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar in Bucuresti, la care va detine 50% din capitalul social.
Compania a anuntat de asemenea ca intentioneaza sa vanda un teren cu constructiile aferente situat in Bucuresti, pe strada Andrei Popovici, la un pret care va fi stabilit de catre un evaluator specializat.
La inceputul lunii februarie, Dafora Medias a anuntat ca va investi in acest an 30 de milioane de euro in constructia de ansambluri rezidentiale si a unor cladiri de birouri, dupa ce a renuntat la constructia unei fabrici de biodiesel.
Compania va relua in 2008 constructia ansamblurilor rezidentiale Da Vinci, din Sibiu si Venus din Medias, precum si un proiect de locuinte colective, tot din orasul Sibiu. Lucrarile de constructie vor fi demarate in primavara, potrivit datelor comunicate de catre companie. Tot in acest an, vor incepe lucrarile de constructie la un ansamblu rezidential la Alba - Iulia.
Alaturi de investitiile in imobiliare, firma intentioneaza sa dezvolte o serie de proiecte de exploatare a unor campuri gazeifere in Germania, Italia si Franta, pentru care a comandat doua instalatii de foraj, in valoare cumulata de 22 de milioane de euro.
Actiunile Dafora Medias vor fi tranzactionate incepand de joi la categoria a doua a Bursei de Valori din Bucuresti dupa finalizarea procesului de transfer de pe RASDAQ.
Dafora are un capital de 97,3 milioane lei, impartit in 973,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actionarul majoritar este directorul general, omul de afaceri Gheorghe Calburean, care controleaza 48,17% din capital.
In primele noua luni ale anului trecut, Dafora a inregistrat un profit de 7,75 milioane lei, in crestere de 2,5 ori fata de aceeasi perioada a anului 2006.
Veniturile au crescut la 208,15 milioane de lei, de doua ori mai mari decat cele din intervalul ianuarie-septembrie 2006, iar cheltuielile s-au dublat la 199,45 milioane de lei. Cifra de afaceri a avansat cu 187%, de la 95,03 milioane de lei la 178,52 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO