Burse - Fonduri mutuale

Dana Dima, BCR: Investiţiile în listarea Hidroelectrica au adus bani noi în piaţă. Avans de 15% pe acţiunile H2O de la listare. Creştere de 19% cu tot cu discountul din ofertă

Dana Dima, BCR

Dana Dima, BCR

Autor: Liviu Popescu

29.09.2023, 07:22 322

Dana Dima (Demetrian), vicepreşedinte executiv retail şi private banking, BCR, spune că investiţiile în oferta publică de listare a producătorului de energie electrică verde Hidroelectrica (H2O) au adus bani noi în piaţa de capital, întrucât depozitele au crescut în acelaşi ritm cu investiţiile pe care le-au realizat românii în timpul IPO-ului, însă este nevoie în continuare de educaţie financiară, mai ales în zona clienţilor tineri ai fondurilor mutuale.  

„Visul nostru este să fim cot la cot cu pieţele mature din regiune. Continuăm, există bani în piaţă şi rolul nostru este să îi punem pe o direcţie corectă. Investiţiile în listarea Hidroelectrica au adus bani noi în piaţă. Este foarte important modelul în care creştem. Dacă ne uităm la noi, la numărul de clienţi cu contracte investiţionale, credem că potenţialul este de a tripla piaţa fondurilor mutuale, dar nu imediat, ci şi în cinci-şapte ani“, spune Dana Dima, prezentă în timpul ediţiei din 2023 a Summitului Admi­nistra­torilor de Fonduri din România, organizat ieri la Bucureşti.

IPO-ul Hidroelectrica, derulat între finele lunii iunie şi începutul lunii iulie de anul acesta, s-a soldat cu una dintre cele mai mari listări din 2023 la nivel global, oferta ajungând la circa 2 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO