Burse - Fonduri mutuale

De ce SIF-urile nu mai sunt pe radarul investitorilor? Brokerii: Dividende mici, certurile între acţionari şi chiar SIF-uri, politica de investiţii inflexibilă

Gabriel Aldea, Tradeville:

SIF-urile păstrează încă o limitare a pragului de deţinere la 5% din capital, în condiţiile în care pentru FP, un emitent cu o capitalizare mult mai mare decât a SIF-urilor, nu există acest prag. Această situaţie demotivează investitorii de calibru mare, care nu pot achiziţiona acţiuni SIF peste acest prag.

Gabriel Aldea, Tradeville: SIF-urile păstrează încă o limitare a pragului de deţinere la 5% din capital, în condiţiile în care pentru FP, un emitent cu o capitalizare mult mai mare decât a SIF-urilor, nu există acest prag. Această situaţie demotivează investitorii de calibru mare, care nu pot achiziţiona acţiuni SIF peste acest prag.

Autor: Liviu Popescu

14.05.2019, 08:15 786

„Divergenţele apărute în ultimii ani între acţionarii SIF-urilor sau chiar între SIF-uri constituie alte elemente care au determinat o scădere a apetitului pentru aceşti emitenţi.“

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi care au în portofoliu în mare parte acţiuni bancare, înregistrează o lichiditate tot mai redusă la bursa de la Bucureşti, până la câteva mii de lei în unele şedinţe de tranzacţionare, iar brokerii spun că discountul de tranzacţionare nu mai prezintă interes pentru investitori, nici chiar când acesta este la peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO