Burse - Fonduri mutuale

Dendrio, parte a grupului Bittnet, obţine un credit de 1,8 milioane de lei de la Banca Transilvania

Dendrio, parte a grupului Bittnet, obţine un credit de...

Autor: Eduard Ivanovici

20.10.2022, 18:15 285

Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a anunţat semnarea unui contract de creditare între Dendrio Solutions, integrator IT&C din cadrul grupului Bittnet, şi Banca Transilvania, valoarea ajungând la 1,8 milioane de euro. Contractul are ca destinaţie finanţarea capitalului de lucru şi activităţii curente a Dendrio, se arată într-un raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

„Scadenţa este la 12 luni cu posibilitate de prelungire, dobânda variabilă este compusă din EURIBOR 6M+2,15% pe an. Garanţiile constituite pentru acest împrumut sunt: ipoteca mobiliară asupra universalităţii creanţelor aflate în sold ale împrumutatului, ipoteca asupra conturilor bancare deschise la Banca Transilvania şi contract de fidejusiune din partea asociatului majoritar, Bittnet Systems”, conform documentului.

Conducerea grupului a ales împrumutul în euro ţinând cont de evoluţia din ultimul an a politicilor monetare, care a condus la creşterea dobânzilor la împrumuturile în lei.

Grupul Bittnet a avut o pierdere de 557.500 de lei în prima parte a anului, de la un profit de 1,6 milioane de lei în S1/2021. Veniturile din contractele cu clienţii au crescut cu 45,3% la 70 de milioane de lei.

Acţiunile Bittnet sunt pe minus cu 3% în 2022, pe tranzacţii de 32 de milioane de lei. Compania are o capitalizare de 160 de milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 21% de fondatorii Mihai şi Cristian Logofătu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO