Burse - Fonduri mutuale

Doi foşti bancheri vor să strângă 3 mil. lei cu un fond de investiţii

Autor: Roxana Pricop

15.05.2011, 23:44 2232

Piscator Capital, una dintre celemai mici societăţi de administrare a investiţiilor de pe piaţalocală, controlată de Liviu Ştefan Arnăutu - fost dealer-şef alEmporiki Bank -, îşi propune să atragă subscrieri cuprinse între 3şi 5 mil. lei pentru fondul închis de investiţii Hermes recentlansat pe piaţă.

"Fondul închis de investiţii vainvesti pe piaţa românească de acţiuni şi de obligaţiuni. Vrem săatragem subscrieri de 3-5 milioane de lei de la investitori, încondiţiile în care investiţia minimă în fond este o unitate de fondîn valoare de 50.000 de lei", a spus Dragoş Balaci, preşedintelesocietăţii de administrare Piscator Capital.

Balaci a fost la rândul săubancher, lucrând ca dealer-şef la ABN Amro (în prezent RBSBank).

Potrivit lui Balaci, fondul Hermesare o durată de viaţă de cinci ani, urmând a se deschide periodicpentru a permite investitorilor să se retragă din fond.

Societatea administrează înprezent active de circa 300.000 de euro de la un fond deschis deinvestiţii denominat în euro - Audas Piscator - provenind de la 9investitori. Înfiinţată în urmă cu doi ani, Piscator Capital esteun administrator de talie mică, în condiţiile în care activeletotale ale administratorilor de fonduri depăşesc 1,5 mld.euro.

Liviu Ştefan Arnăutu, fostdealer-şef al Emporiki Bank şi fost director general al societăţiide brokeraj Ieba Trust, este cel mai mare acţionar al societăţii deadministrare, cu un pachet de 50% din capital.

Restul de capital este împărţit încote egale între Balaci Raluca şi Popescu Bogdan-Ovidiu. Laînfiinţare, în 2009, cel mai mare acţionar al companiei eraCristian Sabou, fost conducător al societăţii de administrare SwissCapital. Acesta a ieşit din acţionariatul Piscator şi şi-a vândutparticipaţia către Liviu Arnăutu.

"Suntem un administrator de nişă,nu ne adresăm investitorilor de retail, ci unui număr mai restrânsde investitori, pe care îi cunoaştem şi care au mai avut investiţiipe piaţa de capital", a precizat Balaci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO