Burse - Fonduri mutuale

Electrica a semnat două contracte de market making cu BRK Financial Group şi Wood & Co pentru o perioadă de doi ani. Compania are în vizor intrarea în indicii FTSE Russell

Electrica a semnat două contracte de market making cu...

Autor: Eduard Ivanovici

20.12.2022, 15:49 282

Distribuitorul şi furnizorul de energie electrică Electrica (simbol bursier EL), unde statul român are o participaţie de 49%, a anunţat încheierea a două contracte pentru servicii de market making cu societăţile de brokeraj BRK Financial Group (BRK) şi Wood & Company pentru o perioadă de doi, începând cu 3 ianuarie 2023.

„Intrarea Electrica în seria de indici internaţionali FTSE Russell este unul dintre principalele noastre obiective pentru perioada următoare, iar semnarea cu cei mai mari doi jucători de pe piaţa locală de market-making este măsura optimă pentru îndeplinirea acestui deziderat, ceea ce se va resimţi implicit în sens pozitiv asupra valorii de piaţă şi vizibilităţii Electrica, atât în beneficiul acţionarilor noştri actuali, cât şi al viitorilor investitori”, spune Alexandru-Aurelian Chiriţa, directorul general al Electrica, conform unui comunicat de presă.

Cei doi furnizori de lichiditate vor începe să coteze ca Market Maker pentru Emitent începând cu 3 ianuarie 2023, respectiv pachete de cel puţin 37.000 acţiuni EL la cumpărare (BID) şi la vânzare (ASK), la o diferenţă maximă de 2% între cotaţii. 

Pentru BRK Financial Group, Electrica este a şaisprezecea acţiune pentru care compania furnizează servicii de market making pentru emitent, fiind cel mai activ broker de pe piaţa de profil de la BVB.

„În linie cu obiectivul agreat, am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (peste 50.000 euro valoarea minimă a ordinelor de cumpărare şi vânzare). Din perspectiva noastră, ne propunem ca rezultatele să se vadă într-un orizont de timp foarte scurt, în sensul îmbunătăţirii lichidităţii, iar pe termen mediu (cel mai plauzibil în februarie 2024), acţiunile Electrica să fie incluse în seriile de indici FTSE Russell”, adaugă Monica Ivan, director general, BRK Financial Group.

Electrica este al patrulea emitent din portofoliul Wood & Co, compania de brokeraj fiind al doilea cel mai mare jucător din piaţa de market making pentru emitent.

„Pe tot parcursul anului 2022, am remarcat un interes din ce în ce mai mare al emitenţilor pentru contractarea serviciilor de Market-Maker al Emitentului în vedere îmbunătăţirii lichidităţii acţiunilor”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Odată cu Electrica, numărul de emitenţi care beneficiază de servicii de market making dedicat ajunge la 20, cu menţiunea că trei companii, printre care şi Electrica, beneficiază de servicii duale.

Cu 22,3% au scăzut acţiunile EL anul acesta, pe tranzacţii de aproape 140 de milioane de lei. Compania este evaluată la 2,7 miliarde de lei, potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO