Burse - Fonduri mutuale

Electrica intră în Ungaria: compania are aprobarea maghiarilor pentru a tranzacţiona energie electrică, inclusiv pe piaţa angro

Electrica intră în Ungaria: compania are aprobarea...

Autor: Liviu Popescu

03.02.2022, 23:51 638

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare furnizor de energie electrică din România şi companie listată ale cărei acţiuni fac parte din structura indicelui principal BET, a primit licenţa de tranzacţionare pe piaţa de electricitate din Ungaria, potrivit unui raport publicat joi seară la Bursa de la Bucureşti.

Astfel Electrica – la care statul român are 49%, va putea să se înregistreze şi să tranzacţioneze energie electrică în Ungaria, pe piaţa angro, inclusiv pe piaţa derivatelor, urmând ca operaţiunile să se deruleze de la sediul EFSA – filiala de furnizare a societăţii.

“Societatea Energetică Electrica SA ("Societatea" sau "Electrica") informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, prin Decizia nr. H879/2022 emisă de Autoritatea de Reglementare a Energiei şi Utilităţilor Publice din Ungaria (MEKH) a fost acordată Licenţa de tranzacţionare a energiei electrice pentru EFSA”, menţionează compania de 3,5 mld. lei.

“Acţiunea este în linie cu strategia grupului Electrica, extinderea operaţiunilor pe piaţa din Ungaria contribuind la atingerea obiectivului de dezvoltare regională în vederea asigurării echilibrului între crearea de valoare pe termen lung şi maximizarea profitului pentru acţionari”.

În ultimele 12 luni acţiunile EL au minus 23% pe o bursă în creştere prin prisma indicelui principal BET cu 29%. Compania îşi va anunţa pe 25 februarie rezultatele pentru anul 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO