Burse - Fonduri mutuale

Fidelis, ediţia toamna lui 2023, a adunat la jumătatea perioadei de subscriere investiţii de 100 mil. lei şi 55 mil. euro. „Marii investitori intră pe ultima sută“

Fidelis, ediţia toamna lui 2023, a adunat la jumătatea...

Autor: Liviu Popescu

26.09.2023, 07:39 2441

♦ Oferta de vânzare de titluri de stat a debutat pe 18 septembrie şi este programată a se încheia pe 3 octombrie 2023 ♦ Donatorii de sânge, subscrieri de 21 mil. lei.

Cu o săptămână rămasă din oferta de vânzare de titluri de stat Fidelis, ediţia toamna lui 2023, subscrierile micilor investitori se ridică la 97 mil. lei şi 55 mil. euro, arată datele agregate de ZF.

Până în ultima zi a ofertei, adică 3 oc­tom­brie, subscrierile sunt văzute de ana­lişti chiar cu şanse de dublare în contextul în care investitorii de calibru preferă să intre pe ultima sută de metri. „Marii investitori intră pe ultima sută de metri întrucât nu este nicio diferenţă de preţ în subscriere la debut faţă de final. Nu riscă să rămână cu banii blocaţi trei săptămâni“, comentează un broker.

Astfel, potrivit datelor analizate de Ziarul Financiar, de la debutul ofertei din 18 septembrie şi până pe 25 septembrie, aşadar primele şase zile, apetitul investitorilor este mai ridicat pe tranşa în euro date fiind dobânzile mai atractive faţă de alte instrumente financiare, precum dobânzile ban­care.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO