Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Investitorii tranzacţionează de patru ori mai mult Banca Transilvania decât BRD

Finanţe personale. Investitorii tranzacţionează de...

Autor: Liviu Popescu

21.02.2019, 00:07 1298

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, înregistrează o valoare medie zilnică tranzacţionată de aproape 20 milioane de lei de la începutul anului 2019, de aproape patru ori mai mult faţă de BRD, ocupanta locului doi în topul lichidităţii, potrivit datelor agregate de ZF.

În toamna anului 2018, Banca Transilvania înregistra un rulaj mediu zilnic la nivelul anului de circa 8 mil. lei, dublu faţă de BRD. Banca de la Cluj este cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească ca urmare a free float-ului ridicat comparativ cu alţi emitenţi, însă analiştii consideră că diferenţa de aproape patru ori între TLV şi BRD, în funcţie de valoarea medie zilnică de la începutul anului 2019, este destul de ridicată şi este determinată şi de afirmaţiile contradictorii cu privire la OUG 114 a guvernului Dăncilă. „Lichiditatea nu este una sustenabilă pe termen mediu deoarece este generată de informaţiile contradictorii cu privire la ordonanţa 114 şi care generează fluctuaţii foarte mari ale preţului acţiunilor“, spune Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital, pentru ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO