Burse - Fonduri mutuale

Firmele de la Bursa trebuie sa aiba contabilitate IFRS

13.07.2006, 20:39 23

Societatile listate la Bursa care intocmesc situatii financiare consolidate vor fi obligate, incepand cu 1 ianuarie 2007, sa aplice standardele internationale de raportare financiara (IFRS), potrivit unui ordin al ministrului finantelor publicat in Monitorul Oficial.
Societatile ale caror valori mobiliare, la data bilantului, sunt admise la tranzactionare pe o piata si care intocmesc situatii financiare consolidate au obligatia ca, incepand cu exercitiul financiar 2007, sa aplice standardele internationale de raportare financiara. In prezent, doar institutiile de credit sunt obligate sa intocmeasca si un set distinct de situatii financiare conforme cu IFRS, potrivit Ordinului 907/2005 al ministrului finantelor. Acest ordin prevede ca unele entitati, considerate ca fiind de interes public, pot intocmi, daca vor si au capacitatea de implementare corespunzatoare, un set distinct de situatii financiare conforme cu IFRS.
Potrivit ordinului, institutiile de credit vor continua sa aplice aceste standarde, la intocmirea situatiilor financiare consolidate. Celelalte entitati de interes public vor putea sa introduca, din 2007, standardele internationale de raportare, la intocmirea situatiilor financiare individuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO