Burse - Fonduri mutuale

Flamingo indulceste oferta pentru salariati

14.07.2008, 18:23 18

Salariatii retailerului IT si de electrocasnice Flamingo International vor avea doua variante pentru cumpararea de actiuni ale companiei in cadrul programului "Share Options Plan 2007-2010", respectiv un pret de 0,2 lei sau de 0,378 lei.
Initial, "Share Options Plan 2007-2010" presupunea cumpararea de actiuni doar la un pret de 0,378 lei pe unitate, pret apropiat de valoarea de piata a unei actiuni Flamingo la finalul anlui trecut, cand parametrii programului de vanzare a actiunilor catre salariati a fost stabilit. Intre timp, pretul unei actiuni Flamingo a scazut aproape la jumatate, fiind vineri de 0,1980 lei/actiune.
Flamingo este una din putinele companii locale care deruleaza programe de vanzare a actiunilor catre salariati. "Beneficiarii planului vor putea opta intre termenii initiali ai planului (cumpararea de actiuni la 0,378 lei - n. red) si cei modificati, care prevad ca numarul total de optiuni, de 39 de milioane de optiuni, se reduce, aplicand proportia 2,5:1, fiecare 2,5 optiuni avute in vedere la momentul aprobarii initiale a planului echivaland cu o optiune la momentul aprobarii modificarilor prin hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, convocata la 27 august", se arata intr-un convocator al Flamingo, remis Bursei de Valori Bucuresti.
Angajatii care vor opta pentru pretul mai mare vor avea dreptul sa cumpere mai multe actiuni, putand avea teoretic un castig mai mare pe termen lung din aceasta operatiune.
De asemenea, va fi redus cu proportia de 2,5:1 si numarul total de optiuni pentru membrii conducerii companiei, precum si pretul pentru exercitarea optiunii pe actiuni, de la 0,378 lei la 0,2 lei. Initial, compania a aprobat un total de 28 de milioane de optiuni pentru achizitionarea de actiuni.
Flamingo International activeaza in Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania are un capital de 77,9 milioane de lei, divizat in 779 de milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.
Grupul a inregistrat in primul trimestru vanzari de peste 170 de milioane de lei, in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului trecut, cand acestea s-au plasat la 121 de milioane de lei.
Flamingo a incheiat primele trei luni cu pierderi de 3,9 milioane de lei, cu 64% mai redusa decat cea din intervalul similar al anului trecut, de 5,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO