Burse - Fonduri mutuale

Fondul Advent trebuie sa aduca 10 mil. euro la Ceramica Iasi

Fondul Advent trebuie sa aduca 10 mil. euro la Ceramica Iasi

Click pentru imaginea intreaga

31.08.2007, 17:54 20

Fondul de investitii Advent International va trebui sa aduca producatorului de materiale de constructii Ceramica Iasi (CERE) 10 mil. euro pentru a putea sa-si pastreze participatia in companie, dupa ce conducerea societatii a convocat la inceputul lunii octombrie o adunare generala in vederea majorarii capitalului social cu 15 mil. euro (48,9 mil. lei). Operatiunea se va realiza prin aport in numerar din partea actionarilor, la valoarea nominala de 0,5 lei/actiune.
Actiunile Ceramica au sarit ieri cu peste 20% dupa anuntul privind majorarea de capital, valoarea de piata a companiei depasind 90 mil. euro. Contactati ieri de ZF, reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere mai multe informatii cu privire la majorare, precizand doar ca initiativa de majorare a fost a actionarului majoritar. Fondul de investitii Advent a achizitionat in luna iulie de la salariatii Ceramica un pachet de 65,8% din actiuni in schimbul sumei de 70,7 mil. lei (22,3 mil. euro). Salariatii Ceramica Iasi intentionau la inceputul anului sa-si vanda actiunile pentru a putea face rost de circa 10 mil. euro necesare continuarii investitiilor in fabrica, din care 8 mil. euro urmau sa fie investiti in urmatorii doi ani. Tot la inceputul anului, Ceramica a finalizat o investitie in valoare de 7,5 mil. euro intr-o linie de productie a blocurilor ceramice, investitiile realizate de companie in retehnologizare ajungand astfel la peste 11 mil. euro. Ceramica a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 9,6 mil. lei (2,8 mil. euro), cu circa 44% peste nivelul realizat in perioada similara din 2006. Profitul net al companiei s-a majorat in aceeasi perioada de peste doua ori, la 2,6 mil. lei (0,76 mil. euro). Compania estima pentru acest an un profit de 10,7 mil. lei (3,1 mil. euro), aproape dublu fata de cel consemnat anul trecut, de 6 mil. lei (1,7 mil. euro). Titlurile au fost tranzactionate la inchiderea sedintei de ieri la pretul de 18 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO