Burse - Fonduri mutuale

Fondul Eastern Eagle mizează pe pantofi şi componente auto

20.07.2010, 23:02 29

Fondul de investiţii Eastern Eagle a anunţat că deţine oparticipaţie de 9,61% din Altur Slatina (ALT), care fabricăcomponente auto, participaţie evaluată în prezent pe Bursă la 3mil. lei (0,7 mil. euro) şi 8,81% din acţiunile producătorului deîncălţăminte Flaros Bucureşti (FLAO). Pachetul deţinut de fondulstrăin la Flaros valorează 1,47 mil. lei (circa 345.000 de euro).Anterior, fondul nu era raportat cu deţineri mai mari de 5% laaceste companii.

Ambele notificări remise Bursei au fost realizate de UniCreditŢiriac Bank, grupul care probabil a intermediat tranzacţiile decumpărare din partea fondului, iar preţurile la care s-au realizattranzacţiile nu au fost publicate.

Achiziţiile realizate de Eastern pe Bursă vin în contextul încare fondul şi-a redus recent participaţia la SIF Transilvania(SIF3) la 1,01% din acţiuni, faţă de luna aprilie din acest an, înpreajma adunării acţionarilor, când deţinea 1,11% din capitalulsocietăţii de investiţii.

Atunci, conducerea SIF Transilvania a suspendat 1,2 milioane deacţiuni aferente fondului Eastern Eagle, care depăşeau pragullimită de 1%, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

În luna martie din anul trecut, un alt fond care activează pebursa autohtonă, respectiv Hyposwiss Danube Tiger, a cumpărat unpachet de 5,34% din acţiunile Flaros Bucureşti (FLAO) pentru sumade 2,3 mil. lei (535.000 de euro), iar trei luni mai târziu şi-adiminuat participaţia sub limta de 5%, cumpărătorul fiind SIFOltenia, acţionarul majoritar al producătorului deîncălţăminte.

Principala deţinere a Eastern Eagle pe Bursă este participaţiade peste 20% din acţiunile producătorului de plăci şi profiluri dinplastic Romcarbon Buzău (ROCE), dar şi un pachet de 21,6% dinacţiunile Mecanica Ceahlău (MECF), care se ocupă cu fabricareautilajelor agricole. Eastern Eagle mai deţine şi circa 1% dinacţiunile SIF Muntenia (SIF4). Fondul este înregistrat în InsuleleCayman, existând puţine informaţii privind deţinerile acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO