Burse - Fonduri mutuale

Fondul STK Emergent a strans 13,2 mil. euro in trei zile

10.08.2007, 19:46 21

STK Emergent, fond de investitii private administrat de societatea STK Financial, a strans 42 mil. lei (13,2 mil. euro) de la 180 de investitori in primele trei zile ale emisiunii private de unitati de fond, peste estimarile initiale de 30-40 mil. lei.
"In urma emisiunii private de unitati de fond STK Emergent, s-au realizat subscrieri in valoare de 42 mil. lei de la aproximativ 180 de investitori. Subscrierile au fost programate pentru intervalul cuprins intre 1 si 10 august, dar necesarul de lichiditate al fondului STK Emergent a fost acoperit prin subscrieri din primele trei zile ale emisiunii private de titluri", spune Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial din Cluj.
STK Emergent avea anterior un activ net de 84 mil. lei (26,5 mil. euro).
La sfarsitul lunii iunie, potrivit raportului lunar al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv, investitorii la fondul STK Emergent erau in numar de 221, din care 15 sunt persoane juridice. In primele sase luni ale anului, printre investitorii la fondul inchis de investitii administrat de STK Financial se numarau fondul deschis de investitii Fortuna Classic, administrat de societatea Target, fondul de actiuni Intercapital si fondul cu plasamente diversificate Capital Plus, ambele administrate de societatea Certinvest.
"Am investit la STK Emergent aproximativ 7% din activele fondului Fortuna Classic, dar ne-am retras in luna iunie la cerintele CNVM. Daca vor fi modificate prospectele de emisiune ale STK Emergent, vom lua in calcul posibile investitii la fondul inchis STK Emergent", spune Serban Nascu, manager de portofoliu la Target Asset Management.
Legislatia in vigoare stabileste ca un fond de investitii poate investi in alt fond doar daca se mentioneaza in prospectul de emisiune al celui de-al doilea ca respectivul fond nu investeste mai mult de 10% din active in alte fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO