Burse - Fonduri mutuale

Fondul STK Emergent pariaza pe constructii

11.07.2007, 18:22 17

STK Emergent, fondul inchis de investitii administrat de societatea STK Financial, a obtinut in primul semestru al anului un randament al unitatii de fond de 34,5%, rezultat alimentat de plasamentele in companiile de constructii de pe RASDAQ, potrivit reprezentantilor societatii.
Fondul a inregistrat in luna iunie o crestere de 43% a activelor nete, pana la 80 mil. lei (25,6 mil. euro), in conditiile in care fondul a raportat la inceputul anului active nete de 27 de milioane de lei (8,6 mil. euro). In prezent, numarul investitorilor la STK Emergent este de 250, fata de 240 in luna mai, majoritari fiind investitorii individuali.
"Primul semestru al anului a fost foarte rentabil din perspectiva investitiilor in companiile mici de pe RASDAQ, in special in companiile din domeniul constructiilor si al materialelor de constructii. Un rol important in decizia de investire l-au jucat si rezultatele financiare obtinute de companiile listate pe bursa", spune Nicolae Pascu, presedintele societatii STK Financial din Cluj.
Fondul STK Emergent a cumparat la inceputul lunii iunie actiuni la societatile Constructii Bihor si Ecopack Ghimbav in valoare totala de peste 15 milioane de lei, STK Emergent detinand aproape 28% din capitalul societatii Constructii Bihor.
"Am adoptat o strategie de investitii destul de prudenta in primul semestru al anului, pentru ca am luat in calcul o posibila corectie in perioada de vara, care, insa, nu s-a intamplat", spune Pascu.
Posibilitatea de a face plasamente pe pietele externe de capital este luata in calcul de administratorul fondului STK Emergent, insa deprecierea monedei europene in raport cu dolarul nu este considerata "o conjuctura favorabila" demararii de investitii externe.
"Iesirea pe pietele externe de capital nu reprezinta o necesitate imediata. In cazul in care vor avea loc plasamente externe vor fi luate in calcul pietele emergente de capital cu potential de crestere", spune Pascu.
STK Emergent urmeaza sa fie listat la Bursa de Valori in luna noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO