Burse - Fonduri mutuale

Fondurile BRD ies pe pietele externe

30.05.2008, 22:19 26

Delegarea activitatii de administrare a fondurilor de investitii BRD catre societatea IKS KB din Cehia marcheaza o serie de schimbari in strategia grupului pe piata locala: cresterea expunerii pe pietele de capital si iesirea pe pietele externe.
"Strategia BRD pe piata produselor de investitii alternative are in vedere lansarea de fonduri orientate intr-o mai mare masura catre pietele de capital, inclusiv cele internationale", a declarat Claudiu Cercel, directorul executiv al departamentului piete financiare din cadrul BRD-Groupe SocGen.
Divizia de administrare a investitiilor din cadrul BRD-SG gestioneaza in prezent doua fonduri mutuale, Simfonia 1-fond monetar si Concerto-fond diversificat, cu un total al activelor nete 79,2 milioane de lei (21,6 milioane de euro) la sfarsitul lunii aprilie. Societatea ceha IKS KB gestioneaza peste 25 de fonduri deschise de investitii proprii, cu un total al activelor de aproape 66 de miliarde de coroane cehe (2,6 mld. euro), potrivit celor mai recente informatii disponibile.
Delegarea activitatii de administrare catre societatea ceha Investicni Kapitalova Spolecnost, membra a grupului Societe Generale, presupune ca administrarea celor doua fonduri mutale locale va fi facuta la Praga, in timp ce BRD Asset Management din Romania se va ocupa de subscrieri si distributia fondurilor pe piata locala.
"BRD Asset Management va fi in continuare responsabila de definirea structurii fondurilor pe clase de active, asigurand totodata activitatile de back-office si legatura cu investitorii si autoritatile de reglementare din Romania", a continuat Cercel. Printre efectele delegarii activitatii de administrare se numara si faptul ca investitorii vor avea astfel acces la o piata de capital extinsa.
"Astfel se poate asigura o mai mare diversificare a portofoliului si o diminuare a riscurilor", a adaugat reprezentantul BRD-SG. Decizia de delegare a activitatii de administrare este o premiera pe piata locala de asset management, in contextul in care cea mai mare parte a grupurilor bancare aleg sa fie prezente cu propria divizie de asset management in Romania si mai putin sa centralizeze activitatea de administrare.
Unul dintre beneficiile delegarii activitatii de administrare este si faptul ca piata de capital din Cehia este mult mai dezvoltata in raport cu cea locala , fondurile avand parte astfel de un plus de expertiza si de o gama diversificata de instrumente financiare in care pot investi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO