Burse - Fonduri mutuale

Fostul ambasador SUA Mark Gitenstein se retrage din Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea după opt ani. El a fost numit de Joe Biden ca ambasador la UE

Fostul ambasador SUA Mark Gitenstein se retrage din...

Autor: Tibi Oprea

20.12.2021, 18:38 381

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Hidroelectrica sau Petrom, a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că Mark Henry Gitenstein a decis să se retragă din funcţiile deţinute în cadrul Comitetului Reprezentanţilor şi în toate Comitetele Consultative, data intrării în vigoare a demisiei fiind 18 decembrie 2021.

Mark Henry Gitenstein renunţă la funcţii după opt ani în care a fost membru al Consiliului Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea.

„Comitetul Reprezentanţilor apreciază foarte mult angajamentul, viziunea şi contribuţia valoroasă adusă de domnul Gitenstein Comitetului şi Fondului în timpul mandatului său de lungă durată. Salutăm în mod deosebit sprijinul său pentru dezvoltarea pieţei de capital din România în beneficiul tuturor celor interesaţi şi devotamentul său ferm pentru implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă. A fost o mare plăcere şi o oportunitate de creştere să lucrez cu el în ultimul an şi îi doresc tot binele în viitoarea sa carieră”, spune Ilinca von Derenthall, Preşedintele Comitetului Reprezentanţilor FP.

Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor. Procedura pentru propunerea unui candidat şi documentaţia necesară vor fi publicate la sau în jurul datei de 24 februarie 2022, când administratorul Fondului va publica raportul curent pentru convocarea adunărilor generale anuale ale acţionarilor.

„Aş dori să-i mulţumesc domnului Gitenstein pentru dăruirea, îndrumarea şi sprijinul acordat Fondului în cei opt ani în care a fost membru al Consiliului Reprezentanţilor. El a pledat fără încetare pentru obiectivele cheie ale Fondului, în special pentru creşterea guvernanţei corporative, a transparenţei şi a răspunderii în companiile de stat din portofoliu. A fost un privilegiu să lucrez cu el şi aş dori să-i urez toate cele bune în viitoarele sale angajamente”, a declarat Johan Meyer, Manager de portofoliu al Fondului şi CEO al Franklin Templeton International Services, sucursala Bucureşti.

Fondul Proprietatea are 12 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile FP s-au apreciat cu 29,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 889,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO