Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la Diekat International au vandut compania de utilaje de constructii Inscut Bucuresti cu 9,1 milioane de euro

19.12.2007, 18:31 122

Ieri s-au realizat tranzactii speciale cu aceste titluri in valoare de 9,1 milioane de euro (32,5 milioane de lei), prin care a fost transferat un pachet de 91,6% din companie.
Athanasios Manousos, directorul general al Inscut Bucuresti, detinea un pachet de 5,94% din actiuni, acesta anuntand saptamana trecuta retragerea din functie incepand cu anul viitor.
Pretul mediu de transfer al pachetului a fost de 27,2 lei/actiune, cu 4,6% peste cel de inchidere din sedinta precedenta si de cateva ori mai ridicat decat cel de la finele anului trecut.
Tranzactia era oarecum anuntata si de retragerile din functiile de administratori ale presedintelui societatii, Marian Comanescu, si a altor doi directori.
Dupa primele noua luni din acest an, veniturile totale ale Inscut s-au cifrat la 9,2 milioane de euro (30,5 milioane de lei), nivel similar cu cel inregistrat de companie pe tot parcursul anului trecut.
Profitul brut al companiei dupa primele trei trimestre era de circa 136.000 de euro (450.000 de lei).
Anul trecut, compania a obtinut un castig brut de circa 350.000 de euro (1,25 milioane de lei).
Achizitia pachetului majoritar al Inscut vine in contextul in care compania a scot recent la vanzare doua terenuri situate la periferia Bucurestiului cu o suprafata totala de 8,2 hectare.
Actionarii companiei au hotarat in septembrie sa vanda terenurile in cauza si cladirile situate pe acestea pentru suma minima de 5,4 milioane de euro.
Primul imobil, situat pe strada Nicolae Teclu, a fost scos la vanzare pentru suma minima de 1,9 milioane de euro, iar cel de-al doilea, amplasat in strada Preciziei, urma sa fie vandut pentru cel putin 3,5 milioane de euro.
Actionarii Inscut intentionau sa investeasca banii obtinuti din vanzarea activelor pentru achizitia de participatii in companii din strainatate.
Principalul domeniu de activitate al Inscut este comercializarea utilajelor pentru constructii, societatea mai desfasurand activitati de reparatii utilaje si transporturi auto cu mijloace specifice pentru constructii montaj.
Grupul Diekat este prezent in Romania incepand cu anul 1995, cand a intrat pe segmentul constructiilor private.
Grupul Diekat mai detine in Romania firmele Diekat Construct, Diekat Atena Grecia - Sucursala Bucuresti si Sucursala Arad.
Grupul elen estima pentru anul 2006 o cifra de afaceri de 23-24 milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut.
La ultimul pret de ieri, de 27,2 lei/actiune, capitalizarea companiei se ridica la 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO