Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la Stirom vor să crească producţia cu 70%

Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom

Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom

Autor: Andrei Cîrchelan

30.05.2014, 00:06 612
Producătorul de sticlă Stirom Bucureşti (STIB), controlat de grupul elen Yioula Glassworks, mizează pe o creştere de 70% a capacităţii de pro­ducţie, până la 170.000 de tone de sticlă pe an, după ce va finaliza o investiţie de 37,8 milioane de euro în două instalaţii  noi de topire a sticlei.
 
Prima instalaţie a fost deschisă ieri, fiind amplasată în estul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro. Cea de-a doua instalaţie va fi pusă în funcţiune cel târziu în martie anul viitor şi va necesita investiţii de 13 mi­lioane de euro, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei. Întreg programul de in­ves­tiţii derulat de companie se ridică la 166,3 mil. lei (37,8 mil. euro) şi este finan­ţat în proporţie de 40% din fon­duri europene.
 
„Capacitatea de producţie anterior in­ves­tiţiei era de 100.000 de tone de sticlă, dar va creşte la 170.000 de tone de sticlă. De asemenea, introducem o nouă tehno­logie pentru producţia unui nou tip de sticle de vin“, a declarat pentru ZF Spyridon Vamvakas, director ge­neral al Stirom. De la începutul activităţii în Ro­mâ­nia, grupul Youla Glassworks a investit local în jur de 40 milioane de euro în îm­bu­nă­tăţirea tehnologiei, însă programul desfă­şurat acum este prima inves­tiţie care vizează majorarea capa­cităţii de pro­ducţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO