Burse - Fonduri mutuale

Guvernul a amânat pentru a treia oară modificarea legii pieţei de capital

Guvernul a amânat pentru a treia oară modificarea legii...

Autor: Ovidiu Bărbulesccu

04.12.2014, 00:03 250
Proiectul care modifică Legea pieţei de capital 297/2004 a fost din nou amânat de Guvern, premierul Victor Ponta spunând în şedinţă că la acest document se va lucra în con­tinuare, deoarece vrea „să se sufle şi în iaurt“ la redactarea prevederilor din proiect.

„Lucrăm în continuare la proiect. Vreau să suflăm şi în iaurt!“, a spus premierul, citat de Mediafax.

Proiectul s-a aflat pe agenda Guvernului şi în şedinţa precedentă, după o altă discuţie din luna oc­tombrie, fiind amânat pentru această săptămână. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că mai sunt aşteptate avize la acest proiect.

Ultima formă a proiectului de lege privind modificarea legii pieţei de capital arată că prevederea referitoare la eliminarea pragului de deţinere la societăţile de investiţii financiare (SIF) de 5% din totalul acţiunilor a fost retrasă, fiind însă menţinută creşterea pragului de deţinere la operatorii de piaţă de la 5% la 20% din totalul acţiunilor.

Proiectul iniţial, prezentat la începutul lunii octombrie, prevedea că pragul maxim obligatoriu pentru deţinerile de acţiuni la SIF-uri va fi eliminat, iar acţionarii societăţilor vor avea libertatea să stabilească, dacă doresc, o limită în acest sens, în timp ce plafonul pentru participaţiile la operatorii de piaţă va creşte de la 5% la 20%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO