Burse - Fonduri mutuale

Horatiu Cercel, Concefa Sibiu: Ne dublam afacerile in 2008

Horatiu Cercel, Concefa Sibiu: Ne dublam afacerile in 2008

Horatiu Cercel, directorul general si actionarul majoritar al Concefa Sibiu

29.01.2008, 19:23 22

Compania de constructii Concefa Sibiu (COFI) previzioneaza pentru acest an o dublare a afacerilor, pana la circa 45 mil. euro, pe fondul contractelor deja incheiate cu parteneri atat privati, cat si din domeniul public.
"Pentru 2008 avem un rest de executat pe Concefa, pe baza contractelor incheiate privind proiectele imobiliare si de infrastructura publica de circa
30 milioane de euro", spune Horatiu Cercel, directorul general si actionarul majoritar al Concefa Sibiu.
Pentru anul trecut, conducerea companiei estima o cifra de afaceri de 22-23 mil. euro, in crestere cu circa 55% fata de anul precedent si o marja de profit brut de 8-9% din valoarea afacerilor.
Potrivit lui Horatiu Cercel, profitabilitatea companiei ar putea fi afectata in acest an de deprecierea puternica a leului, ca urmare a reevaluarilor periodice ale datoriilor in valuta si a contractelor incheiate in moneda nationala.
"Profitabilitatea companiei ar putea sa se reduca, insa nu cu mai mult de 2-3%, datorita avansului afacerilor in conditiile in care anticipez o mentinere a cheltuielilor fixe la un nivel apropiat de anul trecut", considera Cercel.
Concefa intentioneaza sa preia compania de constructii Bravcof Brasov, reprezentantii companiei precizand ca negocierile au fost incheiate si a fost semnat un precontract in acest sens, valoarea tranzactiei ridicandu-se la mai mult de 5 mil. euro.
Bravcof detine importante suprafete de teren pe care compania intentioneaza sa construiasca initial o baza de productie cu statii de betoane, ateliere de confectii si locuinte. Bravcof detine peste 7 hectate de teren in Brasov si mai mult de 4 hectare in Fagaras, Miercurea-Ciuc si Sfantu Gheorghe.
Pentru acest an, Concefa si-a programat investitii de circa 17 mil. euro, din care 10 mil. euro au fost acoperite printr-un credit destinat in principal achizitiei Bravcof.
Consiliul Concurentei a aprobat recent achizitia companiei de constructii Tunele Brasov de catre Cercel Horatiu, omul de afaceri sibian ajungand sa controleze circa 70% din capitalul companiei dupa mai multe tranzactii pe care le estimeaza la circa 5 milioane de euro.
"Vrem sa cream un holding ca sa putem participa la licitatiile internationale din domeniul infrastructurii", spune Cercel.
Dupa primele noua luni, Concefa a raportat un profit net de circa 1 mil. euro (3,4 mil. lei), de peste cinci ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile companiei au avansat in primele trei trimestre cu 75%, pana la 14,3 mil. euro (47,3 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO