Burse - Fonduri mutuale

Impact Bucuresti incepe sa-si rascumpere 80 de milioane de actiuni pentru salariati

Impact Bucuresti incepe sa-si rascumpere 80 de milioane de actiuni pentru salariati

Carmen Sandulescu, directorul executiv al Impact

28.07.2008, 18:35 13

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) incepe astazi, 28 iulie, procesul de rascumparare a maxim 4% din actiuni, la preturi cuprinse intre 0,1 si 0,5 lei pentru un titlu, potrivit unei raportari a companiei catre BVB.
Rascumpararea actiunilor a fost aprobata in cadrul adunarii generale a actionarilor din 19 aprilie cu scopul distribuirii actiunilor respective in programe de fidelizare a angajatilor.
Aceasta operatiune ar putea ajuta insa si la stabilizarea cursului actiunilor, in conditiile in care titlurile Impact au scazut puternic in acest an.
"Noi ne gandim ca rascumpararea actiunilor ar putea sa ajute si la stabilizarea cursului, desi, potrivit legii, actiunile rascumparate nu pot reprezenta mai mult de 25% din tranzactiile zilnice", spune Carmen Sandulescu, directorul executiv al Impact.
Titlurile dezvoltatorului imobiliar au scazut saptamana trecuta sub pragul de 0,2 lei, depasind minimele atinse la sfarsitul lunii martie. De la inceputul anului, actiunile au pierdut circa 60% din valoare.
In ultimul an, capitalizarea Impact s-a redus de circa trei ori, de la 350 de milioane de euro la 112 milioane de euro.
Achizitionarea de pe piata a celor maxim 80 de milioane de titluri va fi intermediata de firma de brokeraj KBC Securities, iar fondurile pentru plata acestora vor proveni din rezervele societatii, altele decat cele legale. La pretul actual de 0,2 lei/actiune, valoarea maxima a rascumpararilor ar fi de 16 milioane de lei (4,4 milioane de euro).
Valoarea maxima a rascumpararilor s-ar putea ridica la 40 de milioane de lei (11 milioane de euro), la pretul maxim de 0,5 lei/actiune.
Firma va avea la dispozitie maxim 18 luni pentru a-si rascumpara propriile titluri, de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii actionarilor, respectiv 19 mai.
Operatiunea a fost aprobata de catre actionari la 19 aprilie.
Impact a avut in primul trimestru un profit net de 5,13 milioane de lei (1,4 milioane de euro), in crestere cu 135% fata de primele trei luni din 2007, calculat potrivit standardelor romanesti de contabilitate.
Veniturile totale ale firmei au crescut in intervalul ianuarie-martie 2008 cu 61%, la 50,44 milioane de lei (13,7 milioane de euro), iar cheltuielile au urcat cu 58%, la 44,21 milioane de lei (12 milioane de euro).
Si alte companii de pe Bursa au derulat in ultimii ani programe de rascumparare a actiunilor proprii in vederea distribuirii lor catre angajati.
Printre acestea se numara retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), producatorul de echipamente pentru industria de petrol si gaze Armax-Gaz Medias (ARAX) si Banca Transilvania (TLV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO