Burse - Fonduri mutuale

Încă o creştere de 15% pentru acţiunile Oltchim. Titlurile FP au salvat rulajul bursei de la Bucureşti

Autor: Stefan Musgociu

06.06.2011, 17:30 306

Bursa a crescut cu 1,2%, pe o lichiditate asigurată în proporţiede 72% de tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), iarspeculatorii au ridicat titlurile Oltchim (OLT) şi RompetrolRafinare (RRC) cu câte 15%.

Majoritatea acţiunilor au fost transferate încă de la deschiderela preţuri în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de vineri,însă foarte puţini investitori au fost prezenţi la tranzacţionare,astfel că lichiditatea pe cele mai multe titluri a fost redusă.

"Acţiunile Fondului Proprietatea sunt singurele care mai atragatenţia investitorilor, deoarece s-a observat încă de la listare căstrăinii sunt la cumpărare, însă în rest, cu câteva excepţii,atmosfera în piaţă este monotonă şi specifică perioadei de vară. Înprivinţa volumelor nu văd o îmbunătăţire în perioada următoare,exceptând titlurile FP, care vor continua să fie vioara întâi", adeclarat pentru Mediafax Liviu Avram, şeful departamentului devânzări la firmei de brokeraj NBG Securities România.

Ultimele transferuri cu cele mai lichide zece acţiuni, analizatede indicele BET, au fost realizate la preţuri în creştere în mediecu 1,05%, iar titlurile celor cinci SIF-uri şi ale FonduluiProprietatea au ridicat indicele BET-FI cu 0,73%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO