Burse - Fonduri mutuale

Încă un episod din războiul de la Electroargeş: Consiliul de Administraţie al lui Chelu i-a anulat subscrierile lui Dumitru Tudor

Încă un episod din războiul de la Electroargeş: Consiliul de Administraţie al lui Chelu i-a anulat subscrierile lui Dumitru Tudor

Autor: Andrei Chirileasa

16.08.2011, 18:21 581

Consiliul de Administraţie al producătorului de aspiratoare Electroageş din Curtea de Argeş (ELGS) a anulat subscrierile realizate în cadrul majorării de capital de către Tudor Dumitru şi firma Vidraru SA pe care acesta o controlează, precum şi de alţi doi acţionari, pe motiv că că plata acţiunilor s-a realizat în data de 10 august 2011, după ora 15:00, neîncadrându-se astfel în termenul stabilit de acţionarii companiei, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Dumitru Tudor era principalul acţionar minoritar al Electroargeş, deţinând peste 12% din companie împreună cu Vidraru SA, firmă la care este acţionar majoritar.

Cel mai mare acţionar al Electroargeş, care controlează şi Consiliul de Administraţie al companiei, este omul de afaceri Cătălin Chelu din Galaţi, care deţinea aproape 30% din companie prin intermediul firmei Portavon Galaţi.

Consiliul de Administraţie a validat subscrierile în valoare de 3,34 mil. lei realizate de 270 de investitori şi a anulat restul de acţiuni rămase nesubscrise.

În urma operaţiunii, capitalul social al Electroargeş va creşte de la 2,86 mil. lei la 6,2 mil. lei, iar Portavon va ajunge la peste 40% din acţiuni. În schimb, participaţia lui Dumitru Tudor va scădea la 5,6%. După înregistrarea noilor acţiuni, capitalizarea companiei ar urca la 25 mil. lei (5,87 mil. euro).

Electroargeş este una dintre cele mai dinamice companii de pe Bursă, din punctul de vedere al evoluţiei rezultatelor financiare. În primul semestru, compania a avut afaceri de 64 mil. lei, în creştere cu 24% faţă de perioada similară a lui 2010, şi un profit net de 4,3 mil. lei, cu 21% mai mare. Cifra de afaceri s-a dublat faţă de 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO