Burse - Fonduri mutuale

Intercapital, plus 4 mil. lei pentru investitii pe Bursa

27.08.2007, 18:08 14

Intercapital Invest, societatea de servicii de investitii financiare detinuta de Fondul Romano-American pentru Investitii, propune majorarea capitalului social al companiei cu 1,22 mil. euro (4 mil. lei), pana la 2,07 mil. euro (6,75 mil. lei). Propunerea va fi suspusa votului Adunarii Generale a Actionarilor care se va intruni la sfarsitul lunii viitoare.
"Banii atrasi de la actionari vor fi investiti in dezvoltarea retelei companiei, dar si in activitatea de tranzactionare pe cont propriu. Mai avem si un alt proiect in vedere, despre care nu putem oferi amanunte in acest moment", a spus pentru ZF Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.
Compania a mai realizat in luna mai a acestui an o majorare cu 0,6 mil. euro (2 mil. lei) a capitalului, prin aceasta miscare compania incepand sa tranzactioneze actiuni si pe cont propriu (tranzactii house).
Reprezentantii sai sustin ca strategia intermediarului este aceea de a investi pe termn scurt pe emitentii care prezinta oportunitati de crestere. In ceea ce priveste directia de investire, Pasol spune ca Intercapital prefera pietele de actiuni, indiferent daca este vorba despre piata reglementata sau RASDAQ.
Un alt domeniu vizat de intermediar este cel al pietei primare si al ofertelor publice initiale. Intercapital Invest se afla in tratative cu mai multe companii in vederea listarii acestora pe piata de capital din Romania, aspect intalnit in activitatea mai multor case de brokeraj autohtone.
"Ne aflam in negocieri cu mai multe companii in vederea listarii, afacerile acestora fiind de ordinul zecilor de milioane de euro. In mare parte este vorba despre companii din sectorul serviciilor, unul dintre cele mai dinamice la acest moment. Sunt companii tinere care au aparut dupa 1989", spune directorul general al casei de brokeraj.
Intercapital Invest este detinuta de Fondul Romano-American pentru Investitii care controleaza 56,39% din societate. Un alt actionar important este Eugen Voicu, presedintele societatii de administrare a fondurilor de investitii Certinvest. In urma acestei majorari, pentru a-si pastra participatia in cadrul companiei, Voicu va fi nevoit sa vina cu 0,36 mil. euro (1,2 mil. lei).
Intercapital isi desfasoara activitatea in cinci centre, unul in Bucuresti, iar restul in orasele din jurul capitalei. Pentru anul urmator compania vrea sa deschida alte doua sucursale in orase mari din tara.
Intercapital intentioneaza sa se listeze pe Bursa la orizontul anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO