Burse - Fonduri mutuale

Investica iese pe piata cu un fond deschis

02.03.2007, 18:18 11

Societatea Investica Asset Management, detinuta de fiul senatoreului UDMR Verestoy Attila si care administreaza fondul inchis de investitii Infinity, va intra pe piata fondurilor deschise de investitii in trimestrul al doilea din 2007 cu un fond de actiuni, in scopul diversificarii instrumentelor financiare de investitii puse la dispozitia investitorilor.
Randamentele mari obtinute de fondurile de actiuni existente pe piata alaturi de posibilitatea promovarii fondurilor deschise mult mai eficient, in raport cu fondurile inchise de investitii, sunt principalii factori pe care Leonard Visan, director general al societatii Investica, i-a enumerat pentru a motiva decizia de lansare a unui fond deschis.
Lansat in luna septembrie, fondul inchis Infinity a inceput anul cu o pondere de 53% a investitiilor in actiuni in totalul portofoliului, la 31 ianuarie detinand 33%. Pentru piata instrumentelor financiare derivate fondul a alocat circa de 10% din valoarea activului net.
"Rezultatele fondului Infinity au fost determinate de evolutia actiunilor listate la Bursa, fiind un fond cu o politica de investitii permisiva. Alaturi de strategia de minimizare a riscului, fondul Infinity a profitat de oportunitatea oferita de spread-ul aparut intre piata spot si futures pe principalele actiuni cu lichiditate", a declarat Visan. Mai multe fonduri de investitii de pe piata au speculat anul trecut diferentele dintre cotatia actiunilor la Bursa de la Bucuresti si cotatia contractelor futures avand ca activ suport aceleasi titluri la Bursa din Sibiu. Pentru luna ianuarie fondul Infinity a inregistrat un randament de 3,8% a unitatii de fond si o crestere a activelor nete tot cu 3,8%. Rezultatele pozitive ale fondului au fost determinate de evolutia ascendenta a principalelor detineri de actiuni din portofoliu, precum si de strategiile combinate futures-spot. Investica Asset Management a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 220.000 de lei, sustinuta de activele administrate cu o valoare totala de 5 mil. euro, dar si o pierdere de 8.300 de lei, cauzata de investitiile facute pe parcursul primului an de activitate.
"In 2007, ne propunem o dublare a cifrei de afaceri sustinuta de o crestere a activelor administrate de peste zece milioane de euro", spune Visan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO