Burse - Fonduri mutuale

Investitorii minoritari solicită Guvernului să stabilească şi un preţ minim în oferta Petrom, sub cel de pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

05.07.2011, 00:00 208

Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC) susţinecă este necesar ca Guvernul să stabilească şi un preţ minim înoferta de vânzare a 9,84% din acţiunile Petrom (SNP). Comisiaguvernamentală care coordonează vânzarea participaţiei de la Petromva decide în curând ce soluţie va alege pentru oferta care ar urmasă înceapă săptămâna viitoare.

Una dintre variantele luate în considerare este publicarea unuipreţ maxim de ofertă şi stabilirea preţului final pe baza ordinelorde subscriere plasate de investitori, potrivit unor surse din piaţade capital.

"AIPC solicită Guvernului să ia în calcul publicarea, atâtpentru tranşa alocată investitorilor instituţionali, cât şi pentrutranşa celor de retail, şi a unui preţ minim ce să se încadreze înmedia de tranzacţionare a acţiunii Petrom la cota Bursei dinultimele 52 de săptămâni. Acest lucru ar determina participarea, înperioada alocată subscrierii ofertei, a unei mase mai mari deinvestitori, atât instituţionali, cât şi de retail", spunreprezentanţi AIPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO